Afslank pillen

Afslank pillen zijn erg populair en worden door elke groep van de bevolking steeds meer gebruikt. Maar wat zijn afslank pillen precies? Wat zijn de verschillende soorten? En waar moet je op letten bij het aanschaffen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Afslank pillen: wat zijn het?

Afslank pillen zijn pillen, poeders, dranken of overige supplementen die helpen om gewicht te verliezen. Deze pillen dragen bij aan het vermageringsproces, bijvoorbeeld tijdens het volgen van een dieet. Ze worden ingenomen vóór, tijdens of na de maaltijd en hebben verschillende effecten op het lichaam en de spijsvertering.

Soorten afslank pillen

Er zijn verschillende soorten afslank pillen die worden aangeboden bij drogisten, apotheken, supermarkten en online winkels. Bij het bepalen van de soorten afslank pillen, kan er onderscheid gemaakt worden in de onderstaande verdelingen.

 

Laxeermiddelen

Laxeermiddelen als afslank product. Dit is een ingrijpende manier om de stoelgang te stimuleren, omdat het de ontlasting en het vocht direct het lichaam laat verlaten. Het is dan ook op lange termijn afgeraden om dit soort middelen te gebruiken.

 

Eetlustremmers

Eetlustremmers zijn afslank pillen die effect hebben op het hongergevoel. Deze bevatten vaak ingrediënten die de maag vol laten voelen, waardoor er een mindere eetlust is.

 

Vetverbranders

Vetverbranders zijn supplementen die de vetverbranding stimuleren. Hierbij wordt overtollig vet sneller verwerkt en afgevoerd. Hierdoor is het wel belangrijk om het lichaam te ondersteunen met een aanvulling van vitamines en mineralen.

 

Vetblokkers

Vetblokkers zijn de meest effectieve afslank pillen. Deze hebben de eigenschap om vetten op te nemen uit voeding, zonder dat ze opgenomen worden in het verteringskanaal.

Afslank pillen die werken

Er worden verschillende afslankpillen aangeboden die effect hebben op het gewichtsverlies. De effectiviteit wordt bepaald aan de hand van de ingrediënten/voedingsstoffen die de pillen bevatten. Zo zijn er afslank pillen die werken, maar ook veel afslank pillen die absoluut niet werken. De verschillende ingrediënten/voedingsstoffen die effect hebben op gewichtsverlies worden hieronder besproken.

 

Chitosan

Dit ingrediënt heeft effect op de vetopname in het lichaam. Het kapselt vetten in voordat het wordt opgenomen in het verteringskanaal.

 

Algen, zeewier of gisten

Deze ingrediënten hebben effect op de werking van de schildklier, het oplossen van vet en een laxerend effect.

Geconjugeerd linolzuur (CLA)

Dit ingrediënt heeft effect op de vetverbranding en de stofwisseling.

 

Carnitine en/of chroom

Deze ingrediënten hebben invloed op de vetverbranding en het verlies van vetmassa.

 

Kruidenthee

Dit heeft invloed op de spijsvertering als laxerend effect en is vocht afdrijvend.

 

Lysine

L-lysine heeft invloed op het hormonale systeem. Hierdoor wordt het groeihormoon bevordert.

 

Cafeïne, efedrine en synefrine

Deze ingrediënten hebben een stimulerend effect op de stofwisseling.

 

Appelazijn

Supplement of drankje met appelazijn. Dit ingrediënt heeft effect op de vetverbranding.

 

Guar en cellulose

Deze vezels hebben de eigenschap om op te zwellen in de maag, hierdoor heeft dit invloed op het hongergevoel.

Deskundig advies

Het is bij het aanschaffen van afslank pillen altijd belangrijk om de gezondheidsrisico’s te controleren. Zo zijn er verschillende websites die ‘wondermiddelen’ verkopen, terwijl deze wellicht schadelijke stoffen bevatten. Om te bepalen of supplementen met afvallen als doeleinde veilig zijn om te gebruiken, wordt geadviseerd om te letten op de volgende punten:

  • Bevat het een duidelijke samenstelling van ingrediënten?
  • Zijn bekende allergenen aangegeven?
  • Wordt er rekening gehouden met veilig gebruik voor speciale doelgroepen, zoals: diabetes, zwangerschap, etc.?
  • Worden er alleen wetenschappelijke gezondheidsclaims gemaakt?
  • Kan er contact opgenomen worden met de klantenservice?

Shop gerelateerd aan afslank pillen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Afslank pillen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *