Afvallen buikvet

Afvallen buikvet

Het afvallen van buikvet is een verlangen van veel mannen en vrouwen. Toch zijn er een aantal fabels met betrekking tot buikvet. In dit artikel worden drie basisprincipes besproken die bij buikvet horen en hoe het verliezen van vetmassa rondom de buik bevordert kan worden.

In dit artikel

Basisprincipes afvallen buikvet

Bij het verliezen van vetmassa zijn er een aantal aspecten waar veel onduidelijkheid over is en waar vragen over gesteld worden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand de basisprincipes te bespreken met betrekking tot het verliezen van buikvet.

  1. Het is niet mogelijk om vet op een plaats van het lichaam te verliezen, dus ook niet bij buikvet. Wanneer vetmassa verdwijnt, zal dit over het gehele lichaam afnemen.
  2. Het uitvoeren van buikspieroefeningen zorgt er niet voor dat het vetmassa rondom de buik verminderd, in tegenstelling zelfs. Wanneer de buikspieren fanatiek getraind worden zullen deze spieren groeien, waardoor de buik omvang zal toenemen. Mits er geen vetmassa verloren gaat.
  3. Ook het volgen van een op buikvet gericht dieet zal niet direct helpen om alleen het buikvet te verwijderen. Er zijn talloze programma’s ontwikkeld om het idee te wekken dat het plaatselijk verliezen van vetmassa mogelijk is, dit is echter een fabel.

Afvallen (buikvet) – tips:

Toch zijn er naast de basisprincipes een aantal tips die bijdragen aan het afvallen van (buik)vet.

 

1. Consumeer vezels

Het eten van vezels helpt om gewicht te verliezen, omdat het een gevoel van verzadiging geeft waardoor men sneller vol zit. Daarnaast zorgen vezels voor een soepel verloop van de spijsvertering wat noodzakelijk is om afvalstoffen uit te scheiden.

 

2. Vermijd transvetten

Daarentegen is het consumeren van transvetten funest bij het afvallen van buikvet. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat het eten van transvetten bij 73% van de participanten het buikvet liet toenemen. Daarnaast zijn transvetten slecht voor de algemene gezondheid.

 

3. Vermijd alcohol

Ook het drinken van alcohol heeft een negatieve invloed op het buikvet. Naast het feit dat alcohol een hoge hoeveelheid calorieën bevat, vertraagt het ook de stofwisseling wat weer een negatieve invloed heeft op het verliezen van gewicht.

 

4. Eet veel eiwitten

Naast vezels heeft het eten van veel eiwitten een positieve invloed op het verliezen van vetmassa, omdat het een rijke energiebron is. Daarnaast helpt het de spieren te ondersteunen wat erg belangrijk is tijdens het afvallen.

 

5. Voorkom stress

Stress heeft een negatieve invloed op de algemene gezondheid, maar in de meeste gevallen ook op het verliezen van gewicht. Dit heeft te maken met het feit dat het lichaam in beschermende (stress) modus verkeerd en daarom zo min mogelijk gewicht zal verliezen.

 

6. Vermijd suikers

Ook het eten van suikers heeft een negatieve invloed op het verliezen van gewicht. Suikers zijn zelfs een van de grootste bronnen voor het creëren van vetmassa.

 

7. Beweeg (cardio)

Juist door te bewegen, en dan voornamelijk cardio oefeningen, zal (buik)vet verloren gaan. Dit heeft te maken met de verbranding die optreedt bij de bewegingen. Daarnaast heeft bewegen een positieve invloed op de bloedsomloop, wat weer goed is voor de algemene gezondheid.

 

8. Verminder calorieën

Het verminderen van de calorie innamen zal te allen tijde ervoor zorgen dat vetmassa zal verwijden, omdat het lichaam meer zal verbranden dan dat er geconsumeerd wordt. De vuistregel hiervoor is om 500 kilocalorieën onder de behoefte te consumeren.

 

9. Slaap voldoende

Ook door voldoende te slapen, gemiddeld 6-8 uur per nacht, zal (buik)vet verdwijnen. Het heeft namelijk een positieve invloed op de stofwisseling en hiermee de vetverbranding.

Het jojo-effect voorkomen

Bij het afvallen van buikvet is het belangrijk om het jojo-effect te voorkomen. Het fenomeen waarbij het gewicht snel wordt verloren, maar het er binnen een korte periode ook weer aankomt. Dit heeft te maken met het té snel verliezen van gewicht, wat vaak ten kosten gaat van spiermassa en vocht in plaats van vetmassa. Terwijl het verliezen van vetmassa gewenst is. Het supplement JoJo-effect Support helpt het jojo-effect te voorkomen. Het heeft namelijk een ondersteunende werking voor het behouden van spieren en het verliezen van gewicht. Het heeft namelijk invloed op de vetverbranding en de stofwisseling.

  • Voorkomt het jojo-effect
  • Vermindert vetmassa
  • Behouden van spieren
  • Geschikt voor diabetes patiënten
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Afvallen buikvet’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.