Afvallen buikvet

Afvallen buikvet is het verlangen van veel mannen en vrouwen. Toch zijn er een aantal fabels rondom het afvallen van het buikvet. Hoe verlies je het snelst je buikvet? Hoe kom je echt van buikvet af? Hoe verlies je buikvet in 2 dagen? Wat breekt buikvet af? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Afvallen buikvet basisprincipes

Bij het verliezen van vetmassa zijn er een aantal aspecten waarover veel verwarring en vragen bestaan. Daarom is het belangrijk om vooraf de basisprincipes met betrekking tot het verliezen van buikvet te bespreken.

 

Alleen buikvet verliezen kan niet

Het is niet mogelijk om specifiek op het lichaam vet te verliezen, dus ook niet alleen buikvet. Wanneer vetmassa verdwijnt, zal dit over het hele lichaam afnemen.

 

Afvallen buikvet en buikspieroefeningen

Het doen van buikspieroefeningen vermindert niet de vetmassa rond de buik, in tegenstelling tot wat men denkt. Wanneer de buikspieren fanatiek getraind worden, zullen deze spieren groeien, waardoor de buikomvang toeneemt. Mits er geen vetmassa verloren gaat.

 

Dieet voor buikvet bestaat niet

Ook het volgen van een dieet gericht op buikvet zal niet direct helpen om alleen buikvet te verwijderen. Er zijn talloze programma’s ontwikkeld om het idee te geven dat plaatselijk vetmassa verliezen mogelijk is, dit is echter een mythe.

Afvallen buikvet tips

Buikvet verliezen kan een uitdaging zijn, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om te helpen. Zo zijn er een aantal dekundige tips voor het (snel) verliezen van buikvet.

 

1. Eet veel vezels

Het eten van vezels helpt bij het afvallen omdat het zorgt voor een verzadigd gevoel. Daarnaast zorgen vezels voor een soepele spijsvertering wat nodig is om afvalstoffen uit te scheiden.

 

2. Vermijd transvetten

Het consumeren van transvetten is daarentegen funest voor het verliezen van buikvet. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat het eten van transvetten bij 73% van de deelnemers het buikvet deed toenemen. Bovendien zijn transvetten slecht voor de algehele gezondheid.

 

3. Vermijd alcohol

Ook het drinken van alcohol heeft een negatieve invloed op buikvet. Naast het feit dat alcohol veel calorieën bevat, vertraagt het ook het metabolisme, wat weer een negatieve invloed heeft op het afvallen.

 

4. Eet veel eiwitten

Naast vezels heeft het eten van veel eiwitten een positieve invloed op het verliezen van vetmassa, omdat het een rijke bron van energie is. Het helpt ook de spieren te ondersteunen, wat erg belangrijk is tijdens het afvallen.

 

5. Vermijd stress

Stress heeft een negatieve invloed op de algemene gezondheid, maar in de meeste gevallen ook op het afvallen. Dit komt doordat het lichaam in een beschermende (stress)modus staat en daarom zo min mogelijk zal afvallen.

 

6. Vermijd suikers

Het eten van suikers heeft ook een negatieve invloed op het afvallen van buikvet. Suikers zijn namelijk een van de grootste bronnen voor het aanmaken van vetmassa.

 

7. Voldoende beweging (cardio)

Bewegen, vooral cardio-oefeningen, helpt u om buikvet te verliezen. Dit komt door de verbranding die plaatsvindt tijdens het bewegen. Daarnaast heeft beweging een positieve invloed op de bloedcirculatie, wat weer goed is voor de algemene gezondheid.

 

8. Verminder calorieën inname

Als u de calorie-inname te allen tijde vermindert zal de vetmassa afnemen, omdat het lichaam meer zal verbranden dan het verbruikt. De vuistregel hiervoor is om 500 kilocalorieën onder de behoefte te consumeren.

 

9. Slaap 6-8 uur

Voldoende slapen, gemiddeld 6-8 uur per nacht, zal ook buikvet doen verdwijnen. Dit komt omdat het een positieve invloed heeft op de stofwisseling en dus op de vetverbranding.

Shop gerelateerd aan afvallen buikvet

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Afvallen buikvet’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *