afvallen lukt niet
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Het afvallen lukt niet en u heeft alles al geprobeerd? Er is waarschijnlijk een logische verklaring waarom het gewicht verliezen niet gaat zoals gewenst. In dit artikel worden een aantal oorzaken beschreven die een negatieve invloed hebben op het afvallen en hoe u dit kan verhelpen.

Calorie behoefte

Het allerbelangrijkste wat u moet weten voordat u begint met afvallen is wat uw caloriebehoefte is voor het behalen van uw doelen. Deze behoefte geeft inzichten in de hoeveelheid calorieën die uw lichaam nodig heeft om goed en gezond te functioneren. Wanneer u deze behoefte in kaart heeft kunt beginnen met afvallen.

Om gewicht te verliezen is het belangrijk dat u minder calorieën inneemt dan dat is caloriebehoefte is. Op dat moment worden de reserves van uw lichaam opgemaakt en verliest u gewicht. Wanneer u meer calorieën inneemt dan uw behoefte, zult u in gewicht aankomen. Het is dus van belang om alle calorieën die u binnen krijgt te tellen. Hierdoor krijgt u een overzicht van de geconsumeerde calorieën.

Dat het afvallen bij veel mensen niet lukt, komt doordat het niet duidelijk is wat de caloriebehoefte is en hoeveel calorieën de geconsumeerde voeding bevat. Hierdoor krijgt men te veel calorieën binnen. Door het tellen van calorieën wordt voor veel mensen pas duidelijk welke producten daadwerkelijk gezond zijn, en welke niet. In het begin kost het tellen van calorieën wat tijd doordat alles afgewogen dient te worden. Naarmate u dit langer doet krijgt u er handigheid in en behoort het tot de routine. 

Snoepen en snacken

Waardoor het afvallen bij veel mensen niet lukt, komt ook door al het snoepen en eten van snacks. Veel mensen ontbijten, lunchen en eten gezond, alleen gaat het fout tijdens het snoepen of snacken. In de avond op de bank een koekje of een zakje chips. Zonder dat men het door heeft, worden er veel extra calorieën naar binnen gewerkt en worden alle gezonde maaltijden teniet gedaan.

Gezonde voeding

Wat een grote reden is waarom het afvallen bij veel mensen niet lukt, is omdat mensen denken dat ze gezond eten terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Aardappels, boontjes en vlees, op zich geen ongezonde maaltijd. Het is voornamelijk de boter waarin het eten bereidt wordt en de sausen die dienen als smaakmaker, die de maaltijd ongezond maken. De kaassaus, mayonaise en bakboter hebben een grote impact. Het is dus belangrijk om uw caloriebehoefte in kaart te krijgen en u hieraan te houden, dan kan het bijna niet fout gaan.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *