Curcuma ook wel bekend als Kurkuma, is een veel gebruikt kruid, supplement en superfood. Het ingrediënt afkomstig uit India, is de afgelopen jaren razend populair geworden in Europa en dus ook in Nederland. Het staat bekend om haar vele voordelen op de gezondheid, maar ook voor het verband tussen afvallen en Curcuma. In deze blog leest u alles over wat het gele kruid kan betekenen voor het gewichtsverlies.

 

Vetverbranding

Curcuma heeft de eigenschap om het lichaam te helpen bij de vetverbranding. Daarnaast remt het ook de groei en vorming van vetweefsel af. Deze eigenschap heeft het kruid te danken aan het hoofdbestanddeel van Curcuma, namelijk Curcumine. Het is daarom niet zonder reden dat het ingrediënt enorm populair is.

 

Spijsvertering

Naast alle eerder genoemde effecten bevordert Curcuma het spijsverteringskanaal in het menselijk lichaam. Zo heeft het invloed op de productie van verschillende maagsappen en het functioneren van de lever en gal. Deze organen hebben weer invloed op de vertering van vetrijk voedsel.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat dat wanneer men een vetrijk dieet toegediend krijgt, en daarbij Curcuma (Curcumine) in de vorm van en supplement gebruiken, ze minder geneigd zijn om aan te komen dan de controle groep die geen supplement gebruikt. Dit effect kan verklaard worden door de vele positieve eigenschappen van Curuma.

 

afvallen met curcuma

 

Curcuma en Orthosiphon

De werkende stof in Curcuma is Curcurmine, Curcurmine is opzich meer een kruid en kleurstof dan een supplement. Echter verandert dit wanneer er een verbinding wordt gemaakt. In het geval van Orthosiphon zorgt deze verbinding ervoor dat zij elkaars werking bevorderen. Deze twee stoffen versterken elkaar en zorgen voor een krachtige werking. Voornamelijk om een afslankkuur mee te starten of om tijdens de kuur te gebruiken.

 

Tip: Bekijk Curcuma Forte van Vaud hier.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over het onderwerp afvallen met Curcuma? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *