Alcohol en antibiotica

Alcohol en antibiotica combineren kan effect hebben op het genezingsproces en de gezondheid. Kan je met antibiotica alcohol drinken? Wat gebeurt er met het lichaam? En welke soorten antibiotica kunnen absoluut niet? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Alcohol en antibiotica

Het innemen van een antibioticakuur in combinatie met het drinken van alcohol kan verschillende vragen opwekken. Want wat gebeurt er als je antibiotica neemt en alcohol drinkt? Er zijn een aantal veel gestelde vragen die beantwoord worden met betrekking tot alcohol en antibiotica.

 

Kun je met antibiotica alcohol drinken?

Het hangt af van de soort antibiotica of het wel of niet veilig is om alcohol te drinken. Sommige antibiotica laten het wel toe om een glas alcohol te drinken, terwijl bij anderen dit sterk wordt afgeraden. Het is daarom altijd geadviseerd om de bijsluiter te lezen van de specifieke kuur om te bepalen of het veilig is om beiden middelen te combineren. Ook kan de apotheker of arts hier extra advies over geven.

 

Wat gebeurt er als je antibiotica slikt en alcohol drinkt?

Alcohol en antibiotica worden beiden afgebroken in de lever. Hierdoor kan het genezingsproces waar de antibiotica invloed op heeft vertraagd worden. Dit heeft betrekking op elke antibiotica.

 

Welke antibiotica kan niet met alcohol?

Het drinken van alcohol in combinatie met het gebruiken van antibiotica zal door elke arts afgeraden worden. Toch is het buitengewoon af te raden om Tinidazol en Metronidazol te combineren met alcohol. Dit heeft te maken met de hevige bijwerkingen die kunnen optreden.

 

Werking en bijwerkingen

Doordat alcohol en antibiotica worden omgezet en afgebroken in de lever, kan dit voor een schadelijk effect zorgen. De alcohol zorgt er namelijk voor dat de lever niet optimaal kan functioneren voor een korte periode. Hierdoor wordt de afbraak van de antibioticakuur geremd. Het gevolg hiervan is dat de waarde van de medicatie te hoog wordt in het lichaam, wat een negatief effect kan hebben. Hierdoor kan men bijwerkingen ervaren, zoals: hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en gebrek aan energie.

Shop gerelateerd aan alcohol en antibiotica

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Alcohol en antibiotica’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *