Alcohol en antibiotica

alcohol en antibiotica

Alcohol en antibiotica combineren: is dat wel verstandig?Bij de combinatie van beide is het belangrijk om te bepalen of dit wel veilig is en wat de eventuele bijwerkingen kunnen zijn. In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord die bij dit onderwerp hoort.

In dit artikel

Alcohol en antibiotica

Is het veilig?

Of het veilig is om alcohol en antibiotica te combineren, is afhankelijk van de soort antibioticakuur. Sommige antibiotica laten het wel toe om een glas alcohol te drinken, terwijl andere dit niet doen. Het is daarom altijd geadviseerd de bijsluiter te lezen van de specifieke kuur om te bepalen of het veilig is om beide middelen te combineren. Een apotheker kan bij twijfel extra advies geven.

Ongeacht de soort kuur is het zo dat antibiotica en alcohol worden afgebroken door de lever. Dit zorgt ervoor dat het orgaan extra belast wordt wanneer beide gelijkertijd worden gebruikt. Het is daarom af te raden om beide middelen te combineren, zodat de gezondheid van de lever niet op de proef wordt gesteld.

 

Werking en bijwerkingen

Het is belangrijk om te weten hoe en waarom beide middelen een bepaald effect hebben op het lichaam en waarom het combineren wordt afgeraden. Zodra er alcohol geconsumeerd wordt heeft dit een dempende werking op het zenuwstelsel, dit veroorzaakt het gevoel van dronken zijn. Daarnaast is het belangrijk voor de optimale werking van een antibioticakuur, om de bloedspiegel op een constante waarde te behouden.

Doordat alcohol en antibiotica worden omgezet en afgebroken in de lever, kan dit voor een schadelijk effect zorgen. De alcohol zorgt er namelijk voor dat de lever niet optimaal kan functioneren voor een korte periode. Hierdoor wordt de afbraak van de antibioticakuur geremd. Het gevolg hiervan is dat de waarde van de medicatie te hoog wordt in het lichaam, wat een negatief effect kan hebben. Hierdoor kan men bijwerkingen ervaren, zoals: hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en gebrek aan energie.

Nogmaals is het daarom belangrijk om de bijsluiter van de kuur te lezen, om zo bijwerkingen van de combinatie alcohol en antibiotica te voorkomen.

After Alcohol (Detox)

  • Ondersteunt de lever
  • Na alcohol consumptie
  • Na ongezonde voeding
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Alcohol en antibiotica’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.