Een supplement rijk aan antioxidanten voor na het sporten. Het is een veel besproken onderwerp, omdat steeds meer studies aantonen dat het belangrijk is om het lichaam te ondersteunen bij het beschermen van vrije radicalen. Dit is dan ook onwijs belangrijk voor sporters, zowel de beginnende als de ervaren sporten. Maar wat antioxidanten, vrije radicalen zijn en de werking hiervan is, wordt in dit artikel uitgelegd.

 

Wat zijn antioxidanten ?

Antioxidanten zijn verschillende stoffen die ervoor zorgen dat vrije radicalen worden opgenomen. Voorbeelden van deze stoffen zijn Vitamine C, Vitamine E, Koper, Mangaan, Seleen en Zink. De term antioxidant is dus een verzamelnaam voor deze stoffen. De vrije radicalen die zij opnemen, zijn eigenlijk ‘slechte’ en ‘agressieve’ stoffen in ons lichaam. Deze kunnen namelijk zorgen voor beschadiging van gezonde cellen en weefsels, met alle gevolgen van dien. De antioxidanten beschermen dus het lichaam tegen deze vrije radicalen en voorkomen hiermee oxidatieve schade.

 

Antioxidanten na het sporten

Ons lichaam krijgt continu te maken met vrije radicalen, wat geheel normaal is. Deze komen bijvoorbeeld voort uit UV-straling en luchtvervuiling. Toch zorgt een fysieke inspanning tijdens het sporten voor meer vrije radicalen in het lichaam. Dit heeft ermee te maken dat door het hoge energieverbruik er ook meer zuurstofverbranding ontstaat, dit is een belangrijke oorzak van een toenamen van vrije radicalen en hiermee oxidatieve schade. Deze schade kan gevolgen hebben op het spierherstel, spiervermoeidheid en overige cellen en weefsels die geactiveerd worden tijdens het sporten.

 

Supplement antioxidanten

Het kan daarom van belang zijn om een supplement met hoogwaardige antioxidanten te gebruiken na het sporten. Op deze manier worden cellen en weefsels beschermt tegen deze vrije radicalen en oxidatieve schade. Het levert namelijk een bijdrage aan het in het wegvangen van die vrije radicale in (lichaamscellen). Voornamelijk tijdens en na het sporten.

 

After Sport van Vaud

Het supplement After Sport van Vaud bevat hoogwaardige antioxidanten en kruiden, speciaal ontwikkeld voor na het sporten. Door te toevoeging van deze verschillende voedingsstoffen en ingrediënten wordt het lichaam op de juiste manier beschermt tegen de vrije radicalen die veelvoudig ontstaan tijdens het sporten. Daarnaast is de samenstelling zo ontwikkeld dat het op juiste manier opgenomen kan worden door het lichaam, zowel voor de beginnende als de ervaren sporter.

 

Video: Antioxidanten supplement na het sporten

In deze video wordt kort uitgelegd hoe het supplement en het gezondheidseffect precies werkt.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.