Skip to content

Blaas, prostaat & urinewegen

Robin
Robin

Gezondheidsdeskundige Vaud

De prostaat, blaas, en urinewegen spelen een cruciale rol in ons lichaam, maar hun functies kunnen verstoord worden door externe invloeden, wat significant impact heeft op iemands leven. Het behoud van de gezondheid van deze organen is daarom essentieel, en ze kunnen baat hebben bij extra ondersteuning.

Ons advies

Prostaat supplement

Prostate Support

 39,95
Voor de prostaat- en blaasfunctie
+
Waardering 4.26 uit 5
cranberry pillen

Bladder Urinary Support

 29,95
Voor bescherming van blaas en urinewegen
+
Waardering 4.35 uit 5

Aanbevolen combinaties

Penopause Pro

Penopause Pro

 59,90
Erection Support, Prostate Support
+
Waardering 0 uit 5
Gratis advies op maat

We geven u graag gratis uitgebreid advies van onze gezondheidsdeskundigen.

Joost
Joost

Productexpert

Robin
Robin

Productexpert

Claire
Claire

Productexpert

Relevante informatie

Prostaat klachten komen veel voor bij mannen, vooral naarmate ze ouder worden, en kunnen variëren van lichte irritaties tot ernstige aandoeningen zoals prostaatkanker. Symptomen kunnen onder meer urinaire problemen omvatten, zoals een zwakke urinestraal, frequente drang om te urineren, en moeite met het starten of stoppen van de urineflow. Benigne prostaathyperplasie (BPH) is een veelvoorkomende oorzaak van prostaatklachten en betreft een vergroting van de prostaat. Behandelingen variëren van medicatie en levensstijlaanpassingen tot chirurgische ingrepen, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de onderliggende oorzaak. Regelmatige medische controles worden aanbevolen voor vroege detectie en behandeling van prostaat gerelateerde problemen. 

Een blaasontsteking is een veelvoorkomende urineweginfectie die voornamelijk vrouwen treft, maar ook mannen kunnen er last van hebben. Het wordt meestal veroorzaakt door bacteriën die de blaas binnendringen en ontsteking veroorzaken, leidend tot symptomen zoals een branderig gevoel bij het plassen, frequente drang om te urineren, en troebele of sterk ruikende urine. Het is belangrijk om voldoende water te drinken en goede hygiëne te handhaven om de kans op infecties te verkleinen. Behandelingen omvatten vaak antibiotica om de infectie te bestrijden. Vroege behandeling is cruciaal om complicaties zoals nierinfecties te voorkomen.

Blaasontsteking bij mannen is minder gebruikelijk dan bij vrouwen, maar kan ernstiger zijn omdat het kan wijzen op andere onderliggende gezondheidsproblemen zoals een vergrote prostaat of nierstenen. Mannen met blaasontsteking ervaren vaak symptomen zoals pijnlijk of branderig urineren, frequente drang om te urineren, troebele urine, en soms pijn in de onderbuik of rug. Preventie omvat goede persoonlijke hygiëne en voldoende hydratatie. De behandeling bestaat meestal uit antibiotica, en het is belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Vroege detectie en behandeling zijn essentieel om complicaties te voorkomen.

Blaasontsteking bij vrouwen is een frequente medische aandoening, voornamelijk door de kortere urinebuis, wat het voor bacteriën makkelijker maakt om de blaas te bereiken. Symptomen omvatten een sterke aandrang om te urineren, een branderig gevoel tijdens het plassen, en troebele of ongewoon ruikende urine. Goede hygiënepraktijken en regelmatige vochtinname kunnen het risico op infecties verminderen. Antibiotica zijn de standaardbehandeling voor een actieve infectie. Preventieve maatregelen en tijdige behandeling zijn cruciaal om complicaties te voorkomen. 

D-Mannose is een eenvoudige suiker die natuurlijk voorkomt in sommige planten, waaronder cranberries, en wordt gebruikt als supplement ter ondersteuning van de urinewegen. Het wordt verondersteld te helpen bij het voorkomen van bepaalde soorten bacteriën, zoals E. coli, om zich te hechten aan de wanden van de urinewegen, waardoor het risico op blaasontstekingen wordt verminderd. D-Mannose wordt door het lichaam goed verdragen en heeft een lage neiging om de bloedsuikerspiegel te beïnvloeden, waardoor het een geschikte optie kan zijn voor bepaalde mensen. Het is beschikbaar in poeder- of capsulevorm en wordt vaak aanbevolen als een natuurlijke behandelingsoptie voor terugkerende urineweginfecties.