Skip to content

Detox

Picture of Robin
Robin

Gezondheidsdeskundige Vaud

Detox, ook wel reinigen van het lichaam of reinigen van de lever, kan essentieel zijn om de gezondheid te ondersteunen bij het verwerken van afvalstoffen. Er zijn een aantal supplementen en vitamines die bijdragen het proces van detox.

Ons advies

lever reinigen

After Alcohol Detox

 29,95
Voor het ontgiften van de lever
Waardering 4.33 uit 5
chlorella

Chlorella Forte

 24,95
Supergreen rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten
Waardering 5.00 uit 5

Aanbevolen combinaties

Revive & Recovery Pro

Revive & Recovery Pro

Oorspronkelijke prijs was: € 69,90.Huidige prijs is: € 64,95.
Break, After Alcohol Detox
Waardering 4.00 uit 5
Gratis advies op maat

We geven u graag gratis uitgebreid advies van onze gezondheidsdeskundigen.

Picture of Joost
Joost

Productexpert

Picture of Robin
Robin

Productexpert

Picture of Claire
Claire

Productexpert

Relevante informatie

Het gebruik van alcohol en antibiotica kan de effectiviteit van de medicatie verminderen doordat het de afbraak van antibiotica in de lever kan verstoren. Bovendien kunnen alcohol en antibiotica samen bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Het is verstandig om het drinken van alcohol te vermijden tijdens het gebruik van antibiotica om mogelijke complicaties te voorkomen. Het is belangrijk om de instructies van een arts of apotheker nauwgezet op te volgen en eventuele vragen over alcoholgebruik te bespreken voordat u antibiotica inneemt. Over het algemeen wordt geadviseerd om geen alcohol te consumeren tijdens een antibioticakuur, om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren en mogelijke gezondheidsrisico’s te vermijden.

Het gelijktijdig gebruik van alcohol en paracetamol kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Ten eerste kan het de leverbelasting verhogen, aangezien zowel alcohol als paracetamol door de lever worden gemetaboliseerd. Dit kan leiden tot leverbeschadiging en zelfs leverfalen bij overmatig gebruik. Bovendien kan de combinatie van alcohol en paracetamol het risico op maagbloedingen en maagzweren vergroten. Het kan ook het centrale zenuwstelsel versterken, wat kan resulteren in ernstige bijwerkingen zoals duizeligheid, slaperigheid en vertraagde reactietijd. Daarom wordt het sterk afgeraden om alcohol te consumeren bij het innemen van paracetamol, en het is altijd verstandig om medisch advies in te winnen voordat u medicatie met alcohol combineert. 

Om een kater te voorkomen, is het belangrijk om verantwoordelijk te drinken en de consumptie van alcohol te matigen. Drink water tussen alcoholische drankjes door om gehydrateerd te blijven en de effecten van uitdroging te verminderen. Vermijd het mengen van verschillende soorten alcohol en drink langzaam om overmatig drinken te voorkomen. Eet voordat je alcohol drinkt om de opname ervan in je bloedbaan te vertragen en de impact op je lichaam te verminderen. Overweeg ook om vitamine B-supplementen in te nemen, omdat deze kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen van een kater.

Chlorella is een eencellige zoetwateralg die rijk is aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B12 en ijzer. Deze groene alg staat bekend om zijn detoxificerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als voedingssupplement om het immuunsysteem te ondersteunen en de algehele gezondheid te verbeteren. Chlorella bevat ook chlorofyl, wat kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door zware metalen te binden en te elimineren. Het wordt vaak gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl, zoals in smoothies, sappen of als capsule- of poedersupplement. Hoewel chlorella tal van potentiële voordelen biedt, is het belangrijk om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je het als supplement gaat gebruiken.