Skip to content

Energie

Een ondersteuning van de natuurlijke energie van het lichaam kan een oplossing bieden voor wie last heeft van vermoeidheid en moeheid. Naast gezonde voeding en voldoende slaap zijn er verschillende vitaminen en supplementen die de natuurlijke energie van het lichaam helpen activeren. 

vitamine c
Vitamin C Forte
 22,95
Unieke dosering en krachtige formule
multivitamine
Multivitamin Forte
 26,95
Unieke dosering en krachtige formule
calcium magnesium zink
Calcium Magnesium Zinc
 29,95
Unieke dosering en krachtige formule
Health Pro
Health Pro
Oorspronkelijke prijs was: € 75,85.Huidige prijs is: € 69,95.
Vitamin C Forte, Vitamin D3 Forte, Vitamin K2 Forte
pre workout
Workout Boost
 24,95
Geeft energie tijdens het sporten
4.8/5

Hoe krijgt je lichaam energie?

Een lichaam heeft energie nodig voor al zijn processen. Het krijgt deze energie uit voedsel. In het voedsel zitten stoffen die het lichaam kan afbreken en omzetten in glucose. Glucose is een soort suiker die in het bloed voor de cellen beschikbaar is. Het lichaam maakt dan insuline aan om de glucose in de cellen te krijgen. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat de cellen glucose opnemen. Zo krijgen alle cellen in het lichaam energie en kunnen ze hun werk doen. De hersencellen gebruiken ongeveer 20% van al de glucose dat in het lichaam rond gaat. Voor hen is het belangrijk dat er altijd voldoende glucose in het bloed aanwezig is, omdat ze anders niet goed kunnen werken. Daarom eet je regelmatig, zodat je hersencellen altijd genoeg energie hebben.

Wat geeft je een energieboost?

Er zijn verschillende dingen die je kunnen helpen een energieboost te krijgen wanneer je je moe voelt. Sommige mensen vinden koffie of thee een goede optie, maar cafeïne is niet voor iedereen. Andere mogelijke keuzes zijn suikerhoudende snacks of energierijk (en gezond) fruit, zoals bananen of appels. Lichaamsbeweging kan ook helpen, hoewel het niet altijd even makkelijk is om je aan te sporen tot beweging als je je lusteloos voelt. Een andere optie is om wat frisse lucht in te ademen; een korte wandeling buiten kan wonderen doen voor dichte, vermoeide spieren en een heldere geest. Er zijn dus verschillende manieren waarop je écht een energieboost kunt krijgen – het is gewoon een kwestie van uitzoeken wat voor jou werkt!