Skip to content

Kind

De gezondheid van kinderen is essentieel voor de groei en ontwikkeling. Zo zijn er diverse vitaminen en supplementen die bijdragen aan de gezondheid van kinderen. Lees meer over vitamine D kind, vitamine C kind en multivitaminen voor kinderen. 

multi vitamine kind
Multivitamin Kids
 34,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.35 uit 5
4.8/5

Vitamine D kind

Vitamine D is een essentiële vitamine voor de gezondheid van kinderen. Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken met behulp van de zon. Dit proces start wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon. Hierdoor kan een tekort aan vitamine D ontstaan bij kinderen die niet genoeg buiten komen, kinderen die buiten komen met lichamelijke bedekking of kinderen met een getinte of donkere huidskleur. Om dit tekort te voorkomen adviseert de Gezondheidsraad om kinderen 10 mcg vitamine D te laten consumeren in de vorm van een supplement.

Vitamine C kind

Vitamine C is een onmisbare vitamine voor kinderen. Deze vitamine C wordt voornamelijk gewonnen uit groente en fruit. Toch is de juiste hoeveelheid vitamine C niet haalbaar als ouder om aan het kind te geven. Het ene kind haalt voldoende vitamine C uit groente en fruit, terwijl de ander een dagelijkse aanvulling kan gebruiken. Het is daarom belangrijk om na te gaan of uw kind daadwerkelijk voldoende van de voedingsstof binnen krijgt door middel van voeding. Als dit niet het geval is, is een supplement met de benodigde voedingsstoffen voor uw kind geadviseerd.