Weerstand

Het ondersteunen van de weerstand en het immuunsysteem is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo zijn er verschillende vitamines en supplementen die helpen de weerstand en het immuunsysteem te ondersteunen. Lees meer. 

Vitamine D3
Extra hoge dosering. Ondersteunt de weerstand, voor botten en spieren
 22,95
Vitamine C
Hoge dosering voor ondersteuning van de gezondheid
 22,95
Multivitamine supplement
Complete multivitamine als benodigde aanvulling
 26,95
Calcium Magnesium Zink
Essentiele mineralen in de best opneembare vorm
 29,95
Vitamine B complex
Een complete vitamine B formule in de best opneembare vorm
 27,95
vitamine b12
Hoge dosering vitamine B12 in de best opneembare vorm
 29,95
Vitamine D3 vegan
Ondersteunt de weerstand, voor botten, tanden en spieren
 22,95
4.8/5

Hoe kun je het immuunsysteem verbeteren?

Er zijn verschillende manieren waarop je het immuunsysteem kunt verbeteren. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals veel groente- en fruitdieet, is een goede manier om de weerstand te verhogen. Ook kan regelmatig oefenen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het immuunsysteem. Verder is het belangrijk om voldoende rust te nemen, want stress kan het immuunsysteem negatief beïnvloeden. Tenslotte is het ook aan te raden om gezond te blijven door bijvoorbeeld niet te roken of te drinken. Door deze dingen in acht te nemen, kan je het immuunsysteem verbeteren en je gezondheid in stand houden.

Hoe weet je dat je een zwak immuunsysteem hebt?

Er zijn een paar manieren om te weten of je een zwak immuunsysteem hebt. Een veel voorkomend symptoom is vaak ziek worden, of vaker dan normaal. Als u merkt dat u voortdurend ziek wordt, of er langer over doet om van een ziekte te herstellen, kan dat een teken zijn dat uw immuunsysteem niet zo sterk is als het zou moeten zijn. U kunt ook merken dat u gemakkelijk blauwe plekken krijgt, of dat u langdurig bloedt, zelfs bij kleine verwondingen. Dit kan een ander teken zijn van een verzwakt immuunsysteem, omdat uw lichaam moeite heeft om zichzelf zo snel te herstellen als het zou moeten. Als u bang bent dat uw immuunsysteem verzwakt is, is het belangrijk dat u met een arts spreekt, zodat hij/zij u kan adviseren over de beste behandeling.

Wat valt er onder immuunsysteem?

Het immuunsysteem is een systeem van biologische structuren en processen binnen een organisme dat zich richt op het beschermen van diezelfde organisme tegen schadelijke indringers. Dit kan externe schadelijke indringers zijn, zoals virussen of bacteriën, maar ook interne schadelijke indringers, zoals kankercellen. Een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem zijn de witte bloedcellen, die deze schadelijke indringers bestrijden. Andere belangrijke onderdelen zijn de lymfocyten, antistoffen en het complementaire systeem. Om optimaal te kunnen functioneren, moet het immuunsysteem in staat zijn om tussen schadelijke en onschadelijke indringers te onderscheiden. Soms gaat dit echter fout, waardoor het immuunsysteem ook schade kan toebrengen aan gezonde cellen en weefsels. Dit kan leiden tot auto-immuunziekten zoals reuma of astma. Het immuunsysteem is dus een complex systeem dat essentieel is voor het welzijn van een organisme.