Skip to content

Weerstand

Het ondersteunen van de weerstand en het immuunsysteem is essentieel voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo zijn er verschillende vitamines en supplementen die helpen de weerstand en het immuunsysteem te ondersteunen. Lees meer. 

vitamine d3
Vitamin D3 Forte
 22,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.47 uit 5
vitamine c
Vitamin C Forte
 22,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.41 uit 5
multivitamine
Multivitamin Forte
 26,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.33 uit 5
calcium magnesium zink
Calcium Magnesium Zinc
 29,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.38 uit 5
vitamine b12
Vitamin B12 Forte
 29,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.27 uit 5
Health Pro
Health Pro
Oorspronkelijke prijs was: € 75,85.Huidige prijs is: € 69,95.
Vitamin C Forte, Vitamin D3 Forte, Vitamin K2 Forte
Waardering 0 uit 5
vitamine d3 vegan
Vitamin D3 Vegan
 22,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.13 uit 5
4.8/5

Hoe kun je het immuunsysteem verbeteren?

Er zijn verschillende manieren waarop je het immuunsysteem kunt verbeteren. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals veel groente- en fruitdieet, is een goede manier om de weerstand te verhogen. Ook kan regelmatig oefenen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het immuunsysteem. Verder is het belangrijk om voldoende rust te nemen, want stress kan het immuunsysteem negatief beïnvloeden. Tenslotte is het ook aan te raden om gezond te blijven door bijvoorbeeld niet te roken of te drinken. Door deze dingen in acht te nemen, kan je het immuunsysteem verbeteren en je gezondheid in stand houden.

Hoe weet je dat je een zwak immuunsysteem hebt?

Er zijn een paar manieren om te weten of je een zwak immuunsysteem hebt. Een veel voorkomend symptoom is vaak ziek worden, of vaker dan normaal. Als u merkt dat u voortdurend ziek wordt, of er langer over doet om van een ziekte te herstellen, kan dat een teken zijn dat uw immuunsysteem niet zo sterk is als het zou moeten zijn. U kunt ook merken dat u gemakkelijk blauwe plekken krijgt, of dat u langdurig bloedt, zelfs bij kleine verwondingen. Dit kan een ander teken zijn van een verzwakt immuunsysteem, omdat uw lichaam moeite heeft om zichzelf zo snel te herstellen als het zou moeten. Als u bang bent dat uw immuunsysteem verzwakt is, is het belangrijk dat u met een arts spreekt, zodat hij/zij u kan adviseren over de beste behandeling.

Wat valt er onder immuunsysteem?

Het immuunsysteem is een systeem van biologische structuren en processen binnen een organisme dat zich richt op het beschermen van diezelfde organisme tegen schadelijke indringers. Dit kan externe schadelijke indringers zijn, zoals virussen of bacteriën, maar ook interne schadelijke indringers, zoals kankercellen. Een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem zijn de witte bloedcellen, die deze schadelijke indringers bestrijden. Andere belangrijke onderdelen zijn de lymfocyten, antistoffen en het complementaire systeem. Om optimaal te kunnen functioneren, moet het immuunsysteem in staat zijn om tussen schadelijke en onschadelijke indringers te onderscheiden. Soms gaat dit echter fout, waardoor het immuunsysteem ook schade kan toebrengen aan gezonde cellen en weefsels. Dit kan leiden tot auto-immuunziekten zoals reuma of astma. Het immuunsysteem is dus een complex systeem dat essentieel is voor het welzijn van een organisme.