Skip to content

Zwangerschap & vruchtbaarheid

Picture of Robin
Robin

Gezondheidsdeskundige Vaud

Zwangerschap en vruchtbaarheid voor mannen en vrouwen vraagt om een bijdrage van voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen kunnen van invloed zijn op de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen en de gezondheid van de aanstaande moeder en het (on)geboren kind. Zo zijn er verschillende vitamines en supplementen die wij adviseren tijdens de zwangerschap en vruchtbaarheid. 

Ons advies

vruchtbaarheid man

Sperm Support

 37,95
Voor verbetering van de spermakwaliteit
Waardering 4.13 uit 5
multi vitamine zwanger

Multivitamin Pregnant

 29,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.21 uit 5
zwanger worden

Pregnancy Support

 37,95
Voor het verbeteren van de vrouwelijke vruchtbaarheid
Waardering 0 uit 5
foliumzuur

Folate Forte

 22,95 of Oorspronkelijke prijs was: € 22,95.Huidige prijs is: € 20,66. iedere 3 maanden
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 0 uit 5

Aanbevolen combinaties

Pregnancy Pro

Pregnancy Pro

Oorspronkelijke prijs was: € 67,90.Huidige prijs is: € 59,90.
Sperm Support, Multivitamin Pregnant
Waardering 0 uit 5
Gratis advies op maat

We geven u graag gratis uitgebreid advies van onze gezondheidsdeskundigen.

Picture of Joost
Joost

Productexpert

Picture of Robin
Robin

Productexpert

Picture of Claire
Claire

Productexpert

Relevante informatie

Zwangerschap is een unieke en transformerende periode in het leven van een vrouw, waarbij een nieuw leven binnen haar groeit gedurende ongeveer veertig weken. Het is een tijd van fysieke veranderingen, emotionele aanpassingen en voorbereiding op het ouderschap, waarbij de gezondheid van zowel moeder als kind centraal staat. Gedurende de zwangerschap doorloopt de vrouw verschillende trimesters, elk met zijn eigen specifieke ontwikkelingen en uitdagingen. Het is belangrijk voor aanstaande moeders om regelmatig medische zorg te zoeken, gezond te eten, en voldoende rust te krijgen om de gezondheid en het welzijn van zowel moeder als baby te ondersteunen. Uiteindelijk culmineert de zwangerschap in de geboorte van een kind, een wonderbaarlijk moment dat het begin markeert van een nieuw hoofdstuk in het leven van de ouders. 

Foliumzuur, ook bekend als vitamine B9, speelt een cruciale rol in het lichaam door bij te dragen aan de aanmaak van DNA en RNA, essentieel voor de groei en ontwikkeling van cellen. Het is bijzonder belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat het helpt bij het voorkomen van geboorteafwijkingen van de hersenen en de ruggengraat, zoals spina bifida. Foliumzuur wordt van nature gevonden in bladgroenten, fruit, bonen en verrijkte voedingsmiddelen zoals brood en ontbijtgranen. Een tekort aan foliumzuur kan leiden tot bloedarmoede, vermoeidheid en, in ernstige gevallen, geboorteafwijkingen. Gezondheidsorganisaties adviseren vaak een dagelijkse supplement inname van foliumzuur voor vrouwen die zwanger zijn of proberen zwanger te worden, om deze risico’s te minimaliseren. 

Om de vruchtbaarheid bij mannen te verhogen, zijn er verschillende benaderingen die men kan overwegen. Ten eerste is het belangrijk een gezond gewicht te behouden, aangezien over- of ondergewicht de spermakwaliteit kan beïnvloeden. Een gebalanceerd dieet rijk aan antioxidanten, zoals fruit en groenten, kan de spermakwaliteit verbeteren door de schade door vrije radicalen te verminderen. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan de algemene gezondheid en kan de vruchtbaarheid ten goede komen, maar extreme training moet worden vermeden omdat dit tegenovergestelde effecten kan hebben. Ten slotte is het verminderen van stress door middel van technieken zoals mindfulness of yoga aan te raden, aangezien langdurige stress negatieve gevolgen kan hebben voor de spermakwaliteit.