Beste probiotica

beste probiotica

Wat is de beste probiotica? Het is lastig om te bepalen wat de beste probiotica is voor de gezondheid, omdat het aanbod gigantisch is. Zo zijn er verschillende soorten, smaken en vormen. Toch zijn er een aantal aspecten zeer belangrijk bij de aanschaf van probiotica. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die hierbij horen.

In dit artikel

Beste probiotica bepalen

Bij het bepalen van de beste probiotica supplementen, zijn er een aantal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Zo is het belangrijk dat het een maagzuur-resistente bescherming heeft, de hoeveelheid bacteriën in het product en de gemaakte gezondheidsclaims.

 

1. Maagzuur-resistent

Als eerste is het belangrijk om te weten of het product een maagzuur-resistente werking heeft. Dit is belangrijk omdat de bacteriën in het product levend de darmen moeten bereiken. Wanneer dit niet het geval is, zal het product niet het gewenste effect hebben. Het maagzuur in de maag zou namelijk na het gebruik van het product de bacteriën doden. Een maagzuur-resistente formule, bijvoorbeeld door een capsule, zorgt voor een optimale werking van het product.

 

2. Hoeveelheid bacteriën

Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoeveel bacteriën het product bevat om de beste probiotica te kunnen bepalen. Het is namelijk zo, dat des te meer bacteriën uit verschillende stammen, des te beter de werking ervan. Een minimale hoeveelheid van vijf miljard bacteriën is geadviseerd uit acht verschillende stammen. Bij een lager aantal heeft het product een minder goed effect op de darmflora.

 

3. Correcte gezondheidsclaims

Tot slot is de juiste formulering en het gebruik van de gezondheidsclaims erg belangrijk voor het bepalen van de beste probiotica. Gezondheidsclaims zijn uitspraken die over de gezondheid gedaan mogen worden van de European Food Safety Authority (EFSA). Deze richtlijnen zijn Europees vastgesteld om u als consument te beschermen tegen bedrijven die beweren producten te verkopen met gewenste effecten, terwijl dit niet correct is. Het is daarom geadviseerd om altijd (online) te controleren of de gezondheidsclaims juist gemaakt zijn met behulp van een disclaimer.

Probioticum Health

  • Voor de darmflora
  • 9,6 miljard darmbacteriën
  • Maagzuur resistente capsule
  • 100% natuurlijke oorsprong
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Beste probiotica’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.