Skip to content

Beste probiotica

Wat is de beste probiotica? Het is complex om te bepalen wat de beste probiotica is, omdat ieder lichaam anders reageert op probiotica. Maar wat is de beste probiotica? Waar koop ik goede probiotica? Wat is de beste probiotica voor vrouwen? Welke probiotica om af te vallen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Beste probiotica: wat is de beste probiotica?

Bij het bepalen van de beste probiotica supplementen zijn er een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Zo is het belangrijk dat het een maagzuur resistente capsule is, de hoeveelheid bacteriën in het product en de gezondheidsclaims die worden gemaakt.

 

Maagzuur-resistent

Als eerste is het belangrijk om te weten of het product een maagzuur-resistente werking heeft. Dit is belangrijk omdat de bacteriën in het product levend de darmen moeten bereiken. Wanneer dit niet het geval is, zal het product niet het gewenste effect hebben. Het maagzuur in de maag zou namelijk na het gebruik van het product de bacteriën doden. Een maagzuur-resistente formule, bijvoorbeeld door een capsule, zorgt voor een optimale werking van het product.

 

Hoeveelheid bacteriën

Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoeveel bacteriën het product bevat om de beste probiotica te kunnen bepalen. Het is namelijk zo, des te meer bacteriën uit verschillende stammen, des te beter de werking ervan. Een minimale hoeveelheid van vijf miljard bacteriën uit acht verschillende stammen is geadviseerd. Bij een lager aantal heeft het product een minder goed effect op de darmflora.

 

Correcte gezondheidsclaims

Tot slot is de juiste formulering en het gebruik van de gezondheidsclaims erg belangrijk voor het bepalen van de beste probiotica. Gezondheidsclaims zijn uitspraken die over de gezondheid gedaan mogen worden van de European Food Safety Authority (EFSA). Deze richtlijnen zijn Europees vastgesteld om u als consument te beschermen tegen bedrijven die beweren producten te verkopen met bepaalde effecten, terwijl dit niet correct is. Het is daarom geadviseerd om altijd (online) te controleren of de gezondheidsclaims juist zijn gemaakt met behulp van een disclaimer.

Shop gerelateerd aan beste probiotica

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Beste probiotica’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.