Blaasontsteking symptomen

Blaasontsteking symptomen kunnen een grote invloed hebben op iemand zijn of haar dagelijkse leven, omdat de klachten als zeer onprettig ervaren worden. Maar wat zijn eigenlijk de meest voorkomende symptomen van een blaasontsteking? En waar heeft dit mee te maken. In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Blaasontsteking symptomen

Ruim 20% van de vrouwen en 1% van alle mannen hebben minimaal één keer per jaar last van een blaasontsteking. De symptomen kunnen erg uiteenlopen en kunnen verschillen per geslacht. De meest voorkomende klachten van een infectie aan de blaas worden besproken.

 

Vaker plassen

Een van de meest voorkomende symptomen bij een blaasontsteking is het vaker moeten plassen dan normaal. Deze toename in frequentie van het toiletbezoek, heeft verder niets te maken met de hoeveelheid die er op een dag gedronken wordt. De blaasontsteking zorgt er namelijk voor dat de aandrang om te plassen toeneemt.

 

Valse aandrang

Daarnaast is het ervaren van een valse aandrang een veelvoorkomende klacht. Hierbij is er wel het gevoel dat de blaas gevuld is en dat het nodig is om het toilet te bezoeken, alleen is er bij het toiletbezoek geen urine die de blaas verlaat.

 

Kleine hoeveelheden urine

Ook het plassen van kleine hoeveelheden urine behoort tot een van de symptomen van een blaasontsteking. Als de aandrang correct is, dan zijn de hoeveelheden urine die op dat moment uitgescheden worden minimaal. Dit kan soms gaan om enkele druppels urine die de blaas verlaten.

 

Branderig gevoel

Daarnaast is het last hebben van een branderig gevoel tijdens het plassen een veelvoorkomend symptoom. Dit branderige gevoel kan zowel optreden tijdens het plassen, maar ook in de aandrang ernaartoe. Dit symptoom wordt dan ook als erg vervelend ervaren.

 

Pijn in plasbuis

Het hebben van pijn in de plasbuis heeft voornamelijk te maken met de eerdergenoemde symptomen van een blaasontsteking. Het hebben van pijn in de plasbuis is een vervolgend stadium op het hebben van een branderig gevoel.

 

Last van de onderbuik

Ook het last hebben van de onderbuik, ter hoogte van de blaas, komt geregeld voor. De pijn wordt vergeleken met een kramp in de onderbuik die gerelateerd kan worden aan het branderige gevoel tijdens het plassen.

 

Last van de onderrug

Naast het last hebben van de onderbuik, is het ook mogelijk om last te hebben van de onderrug. Deze pijn bevindt zich voornamelijk op de hoogte van de nieren. Ook deze pijn wordt meestal gerelateerd aan het branderige gevoel tijdens het plassen.

 

Urine is troebel

Daarnaast is het hebben van troebele urine een van de meest voorkomende symptomen bij het hebben van een blaasontsteking. Dit heeft te maken met de infectie die zich aan de binnenwand van de blaas bevindt. Deze infectie veroorzaakt troebelheid in de urine.

 

Bloed in urine

Ook is het mogelijk dat er zich bloedsporen in de urine bevinden. Dit is mede het gevolg van de infectie aan de wand van de blaas. Bij het langdurig aanhouden van bloed in de urine, is het altijd geadviseerd om contact op te nemen met uw (huis)arts.

 

Sterke urine geur

Daarnaast wordt de geur van de urine vaak sterker bij het hebben van een infectie in de blaas. Dit betreft zowel de ochtendurine als urine die gedurende de dag uitgescheden wordt. De kleur kan hierbij ook donkerder worden.

Shop gerelateerd aan blaasontsteking symptomen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Blaasontsteking symptomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *