Blaasontsteking tips
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Tips bij een blaasontsteking? Het hebben van een blaasontsteking komt bij veel vrouwen en mannen voor. De symptomen hangen vaak samen met een branderig gevoel tijdens het plassen, drang om te plassen en pijn in de plasbuis. In dit artikel worden verschillende tips gegeven bij het hebben van een blaasontsteking. 

Tips bij een blaasontsteking

 

1. Goede hygiëne

Het is ontzettend belangrijk om uw lichaam goed schoon te houden. Vooral het gebied rondom de plasbuis, dit is immers de plek waar een blaasontsteking ontstaat. Reinig uzelf daarom iedere dag goed onder de douche zonder zeep. Zeep kan namelijk de ontsteking verergeren. Draag vervolgens schoon ondergoed, het liefst katoen, om zo de blaasontsteking te verhelpen.

 

2.Verhoog uw weerstand

Een ontsteking ontstaat doordat het lichaam zelf de bacteriën niet kan doden. Met een verlaagde weerstand is de kans op een ontsteking dus vele malen groter. Het is op meerder manieren mogelijk om de weerstand een boost te geven, vitamine C en D ondersteunen de weerstand. Vitamine C kan het lichaam bijvoorbeeld halen uit een sinaasappel of een kiwi. Vitamine D haalt het lichaam uit zonlicht. Lukt het niet om gezond te eten of voldoende zonlicht te zien, is het ook mogelijk om vitaminepreparaten te gebruiken.

 

3. Drink voldoende water

De makkelijkste en tevens goedkoopste manier om een blaasontsteking tegen te gaan is om veel water te drinken. Zoals eerder aangegeven ontstaat een blaasontsteking doordat bacteriën zich hechten aan de binnenkant van de blaas. Wanneer er veel water wordt gedronken spoelt het lichaam als het ware de blaas schoon. Door het vele water dat via de blaas en plasbuis het lichaam verlaat, krijgen de bacteriën minder de kans om zich te hechten aan de wanden in de blaas.

 

4. Goed (uit)plassen

Deze tip gaat gepaard met de vorige, plassen lukt immers alleen wanneer er vocht in het lichaam zit. Het is belangrijk om voor het slapen gaan de blaas te legen, zo krijgen bacteriën minder kans om zich heel de nacht te gaan ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om na de seks te plassen, tijdens seks worden verschillende bacteriën uitgewisseld. Wanneer binnen 15 minuten na de seks de blaas wordt geleegd hebben bacteriën minder kans zich te ontwikkelen.

 

5. Cranberry sap

Cranberry sap is een veel gehoorde oplossing tegen een blaasontsteking en zorgt voor een verhoogde zuurtegraad in de urine. Door deze zuurtegraad hebben bacteriën moeite zich te hechten aan de binnenwand van de blaas en verlaten via de urine sneller het lichaam. Echter heeft cranberry sap niet alleen maar positieve eigenschappen. In veel producten zit namelijk erg veel suiker, dit werkt averechts voor de weerstand die op dat moment al lager is.

 

6. Ondersteuning van een supplement

Het supplement Blaas-urineweg Support van Vaud is speciaal ontwikkeld voor de blaas en urinewegen. Het product is rijk aan een hoge dosering Cranberry Extract, D-Mannose en een toevoeging van Vitamine C voor de weerstand. Het is immers belangrijk om een gezonde weerstand te hebben, ook voor de blaas en urinewegen. Deze moeten in staat zijn om pathogene bacteriën uit de urinewegen te verwijderen.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *