Blaasontsteking tips

Blaasontsteking tips? Het hebben van een blaasontsteking komt bij veel vrouwen en mannen voor. De symptomen hangen vaak samen met een branderig gevoel tijdens het plassen, drang om te plassen en pijn in de plasbuis. In dit artikel worden verschillende deskundige tips gegeven bij het hebben van een blaasontsteking. 

Blaasontsteking tips

Er zijn meerdere tips die bijdragen aan het verhelpen en voorkomen van een blaasontsteking. De volgende deskundige tips helpt de meest voorkomende ontsteking van de blaas- en urinewegen.

 

1. Goede hygiëne

Als is eerste is een goede persoonlijke hygiëne essentieel bij een blaasontsteking, vooral het gebied rondom de plasbuis. Dit gedeelte van het lichaam is immers de plek waar de blaasontsteking ontstaat. Het is daarom geadviseerd om uw lichaam iedere dag goed te reinigen met lauw water, zonder gebruik te maken van (vaginale)zeep. Deze zeep kan namelijk de ontsteking verregenen. Ook is het belangrijk om iedere dag schoon ondergoed van katoen te dragen, dit zorgt voor de ventilatie van de genitaliën.

 

2. Drink 2-3 liter water per dag

Daarnaast is het drinken van 2-3 liter water per dag een belangrijke tip bij een blaasontsteking. De bacteriën die in de blaas- en urinewegen een infectie veroorzaken, hechten zich aan de binnenkant van deze organen. Op het moment dat u veel water drinkt, spoelt het lichaam deze organen schoon, waardoor de bacteriën het lichaam verlaten. Hierdoor krijgen ziektekiemen een minder grote kans om de ontsteking voort te zetten of te verergeren.

 

3. Direct (uit)plassen

In de opsomming van blaasontsteking tips, is het erg belangrijk om direct het toilet te bezoeken bij gevoel van drang. Ook is het hierbij belangrijk om de blaas volledig te legen, zodat er geen urine met bacteriën achterblijft. Tevens is het geadviseerd om direct na het hebben van geslachtsgemeenschap te plassen, omdat de bacteriën die zijn overgebracht tijdens het hebben van gemeenschap hierdoor minder kans hebben om zicht te ontwikkelen tot een infectie.

 

4. Verhoog uw weerstand

Ook het verhogen van de weerstand is een belangrijke tip bij een blaasontsteking. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat een ontsteking ontstaat wanneer uw lichaam zelf niet in staat is om de bacterie te doden. Met een verlaagde weerstand (immuunsysteem) is de kans op een ontsteking vele malen groter. Het verhogen van de weerstand heeft onder andere te maken met gezonde voeding, voldoende rust en beweging. Maar ook een vitamine C supplement draagt bij aan het verhogen van de weerstand. 

 

5. Cranberry sap

Het drinken van cranberry sap is een veel gehoorde tip bij het hebben van een blaasontsteking, omdat het de zuurtegraad van de urine verhoogd. Het verhogen van deze zuurtegraad zorgt ervoor dat bacteriën moeite hebben met het hechten aan de binnenwand van de blaas. Hierdoor verlaten deze sneller het lichaam via de urine. Echter heeft het drinken van cranberry sap ook een keerzijde, omdat deze sap veel suiker bevat. Deze suiker dient namelijk als voedingsstof voor ziektekiemen op het moment dat de weerstand laag is.

 

6. D-Mannose supplement 

Tot slot is het gebruiken van een D-Mannose supplement een effectieve tip bij een blaasontsteking. Dit heeft te maken met de eigenschap van D-Mannose, namelijk het verbinden met bacteriën in het lichaam. Het gevolg hiervan is dat de bacteriën die de infectie in de blaas veroorzaken, als een soort klittenband hechten aan de D-Mannose waarna deze het lichaam verlaten. Het supplement Blaas-urineweg Support is een supplement met een hoge dosering D-Mannose, Cranberry extract en vitamine C, speciaal ontwikkeld voor de gezondheid van de blaas en urinewegen.

Shop gerelateerd aan blaasontsteking tips

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Blaasontsteking tips’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *