Blaasontsteking wat kan ik doen?

 

Vele vrouwen, en soms mannen, hebben er wel eens last van gehad: een blaasontsteking. Het geeft een branderig en pijnlijk gevoel tijdens het plassen en het moeilijk kunnen ophouden van de aandrang. Kortom symptomen waar iedereen zo snel mogelijk vanaf wilt. In deze blog geven wij een aantal tips voor tijdens een blaasontsteking.

blaas-ontsteking-wat-kan-ik-doen-Vaud-blog

 

Spoel de blaas

Plassen tijdens het hebben van een blaasontsteking zorgt voor een pijnlijk en branderig gevoel. Dit is dan ook de reden waarom men minder gaat drinken. Toch is het juist belangrijk om gedurende de hele dag veel water te drinken, hoe vaker u naar het toilet moet hoe beter dit voor de blaas is.

Extra tip: Warme dranken helpt ook goed tijdens een blaasontsteking, met voorkeur voor thee.

 

Cranberry sap

Wellicht is het een bekende tip, het is in ieder geval een zeer nuttige tip: drink cranberry sap. Cranberry’s zorgen er namelijk voor dat bacteriën niet aan de blaaswand kunnen hechten, dit komt door de looizuurachtige verbinding. Doordat de bacterie niet kan hechten zal het de blaas, via de urinewegen, verlaten. 

 

Voldoende vitamine C

Vitamine C verhoogt de zuurtegraad in de blaas, waardoor het milieu voor bacteriën minder aantrekkelijk wordt. De beste manier om vitamine C in te nemen, is voor het slapen gaan in de vorm van een poeder.

Extra tip: Vitamine C Forte poeder van Vaud bevat geen additieven.

 

Goede hygiëne

Tijdens het hebben van een blaasontsteking, of het voorkomen ervan, is het belangrijk om goede hygiëne toe te passen. Wanneer dit niet het geval is hebben bacteriën vaak een vrij spel om toe te slaan.

  • Afvegen van voren naar achter. Wanneer dit andersom gebeurt is de kans een stuk groter dat er bacteriën in de plasbuis komen en hierdoor in de blaas. Dit veroorzaakt immers een blaasontsteking.
  • Geen zeep gebruiken. Vagina’s kunnen zichzelf reinigen. Vele soorten zeep zorgen voor irritatie of een verstoorde zuurtegraad.

Extra tip: Blaas-urineweg Support van Vaud is een natuurlijk product met een hoge dosis organische zuren. Hierbij is zoals eerder aangegeven een hoge dosering D-Mannose aan toegevoegd zodat alle bacteriën de blaas kunnen verlaten. De vitamine C zorgt voor een unieke combinatie om de weerstand te ondersteunen.

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over wat te doen bij een blaasontsteking? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *