Skip to content

Collageen tabletten

Collageen tabletten zijn erg populair door de vele voordelen voor de gezondheid. Maar wat zijn collageen tabletten precies? Wat zijn de voordelen? En wat is een goed alternatief? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Collageen tabletten – wat is het precies?

Collageen is een essentiële bouwsteen in de vorm van een eiwit dat in het lichaam voorkomt. Het zorgt ervoor dat het weefsel van botten, gewrichten, kraakbeen, organen, cellen en pezen hun stevigheid en soepelheid behouden. Als weefsel geen steun zou krijgen van collageen, zou het een vloeibare structuur hebben.

Het lichaam kan deze bouwstof zelf produceren en doet dat tot de leeftijd van 25 jaar. Na deze leeftijd neemt de productie van collageen snel af en stopt volledig op de leeftijd van 50 jaar. Terwijl de functie ervan onmisbaar is. Daarom wordt in veel gevallen aangeraden om collageen tabletten of poeder te gebruiken om deze ondersteunende functies aan te vullen.

Gezondheidsvoordelen

Collageen tabletten hebben een breed scala aan gezondheidsvoordelen voor het lichaam:

  • Het zorgt voor ondersteuning en vorming van bindweefsel.
  • Collageen zorgt voor de inwendige elasticiteit van de huid en wordt daarom vooral gebruikt tegen het verouderingsproces.
  • Het zorgt voor bescherming van spiervezels.
  • Gewrichten behouden hun flexibiliteit en stevigheid met behulp van collageen.
  • Bescherming van organen door de structuur van bindweefsel.

Alternatief collageen tabletten

Een alternatief voor de pillen, is een collageen poeder. Het voordeel van een collageen poeder is dat het de zuiverste vorm van de bouwsteen is. Deze zuiverheid geeft de kwaliteit van het product aan, omdat er geen onnodige vulstoffen worden gebruikt. Daarnaast is een collageenpoeder beter opneembaar door het lichaam, in tegenstelling tot collageen tabletten waar de voedingsstof gehydrolyseerd wordt. Dit betekent dat de moleculen zodanig worden verkleind dat ze overeenkomen met het collageen in het lichaam, wat een stimulerend effect heeft.

Shop gerelateerd aan collageen tabletten

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Collageen tabletten’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.