collageen tabletten
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Collageen komt voor in de vorm van tabletten, capsules en poeders. Daarbij kan er onderscheidt gemaakt worden in de puurheid van het supplement, de toevoeging van andere bouwstoffen en de kwaliteit. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die bij collageen tabletten horen.

Wat is collageen precies?

Collageen is een essentiële bouwsteen in de vorm van een eiwit dat voorkomt in het lichaam. Het zorgt ervoor dat de weefsels van botten, gewrichten, kraakbeen, organen, cellen en pezen hun stevigheid en soepelheid behouden. Als dit weefsels geen ondersteuning krijgt van collageen, zou dit een vloeibare structuur hebben.

Het lichaam kan deze bouwstof zelf aanmaken en doet dit tot het 25ste levensjaar. Na deze leeftijd neemt de aanmaak van collageen snel af en stopt volledig bij het 50ste levensjaar. Terwijl de functie ervan onmisbaar is. Het is daarom in veel gevallen geadviseerd om collageen tabletten of poeder te gebruiken als aanvulling op deze ondersteunende functies.

Voordelen collageen tabletten

Collageen tabletten hebben een breed scala aan gezondheidsvoordelen voor het lichaam:

  • Het zorgt voor ondersteuning en vorming van het bindweefsel.
  • Collageen zorgt voor de inwendige huid elasticiteit en wordt daarom voornamelijk gebruikt bij het verouderingsproces.
  • Het zorgt voor de bescherming van spiervezels
  • Gewrichten behouden hun soepelheid en stevigheid met behulp van collageen.
  • Bescherming van de organen door de structuur van bindweefsel.

Alternatief collageen tabletten

Een alternatief voor collageen tabletten, is een collageen poeder. Het voordeel van een collageen poeder is dat dit de puurste en zuiverste vorm is van de bouwstof. Deze puurheid geeft de kwaliteit van het product aan, omdat er geen gebruik gemaakt word van onnodige vulstoffen. Daarnaast is een collageen poeder gemakkelijker op te nemen door het lichaam, omdat de bouwstof gehydrolyseerd is. Dit betekent dat de moleculen zodanig verkleint zijn, dat deze overeenkomen met het collageen in het lichaam, wat een bevorderende werking heeft.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *