Skip to content

Concentratie tips

Concentratie tips kunnen een uitkomst bieden aan diegene die hun concentratie willen ondersteunen. Maar wat zijn goed concentratie tips? Wat helpt om concentratie te krijgen? Wat moet je doen als je geen concentratie hebt? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen. 

Concentratie tips

Er zijn verschillende concentratie tips die helpen de concentratie te verbeteren. De meest effectieve tips worden besproken.

 

1.     Vermijd sociale media

Het vermijden van sociale media is een essentiële concentratie tip. Deze online platformen zorgen ervoor dat men zo veel mogelijk tijd spendeert op het internet. Het is daarom belangrijk om deze prikkels te vermijden als men zich moet concentreren op een taak of activiteit. Het volledig wegleggen van de telefoon werkt hierbij het beste, omdat het oppakken van de telefoon bij een kort pauze moment verleidelijk is.

 

2.     Rustige werkomgeving

Zorg voor een opgeruimde en schone werkomgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat een rustige werkomgeving de productiviteit en concentratie aanzienlijk verhoogt. Wanneer er te veel externe prikkels aanwezig zijn, kan dit een negatieve invloed hebben op de concentratie en productiviteit.

 

3.     Concrete doelen/planning

Daarnaast is een concentratie tip, om een concrete planning te maken en doelstellingen te bepalen. Het gaat hierbij om korte en langer termijn doelen. Maak hierbij een passende planning om die doelen te realiseren, hierdoor wordt het overzicht behouden en verliest u minder snel de concentratie.

 

4.     Focus op één taak

Deze concentratie tip gaat hand in hand met doelen en planning. Kleine taken zijn gemakkelijker te volbrengen dan één groot project. Door het werk in kleinere taken te verdelen, boekt u sneller vooruitgang.

 

5.     Neem ontspanningsmomenten

Ontspanning is goed voor uw lichaam en geest. Het brengt de hersenen in een andere toestand, waardoor verschillende problemen en vragen onbewust kunnen worden opgelost. In veel gevallen komen de beste ideeën tijdens een moment van ontspanning.

 

6. Pas op met cafeïne

Ook het oppassen met cafeïne is een essentiële concentratie tip. Koffie verbetert de concentratie op korte termijn, wat voor een groot deel van de bevolking nuttig is. Het nadeel van koffie is dat na een tijdje de cafeïne wegebt en er een dip kan ontstaan. Kies uw koffiemomenten daarom zorgvuldig.

 

7. Neem pauzes

Uit onderzoek is gebleken dat men zich beter kan concentreren als men pauzes neemt. Meerdere uren achter elkaar werken of studeren is minder effectief dan af en toe een pauze nemen binnen diezelfde uren. Tijdens een pauze kunnen de hersenen zich herstellen, waardoor je daarna weer veel informatie kunt opnemen en verwerken.

 

8. Blijf bewegen

Blijven bewegen is een belangrijke concentratie tip. Uren achtereen zitten is niet bevorderlijk voor de bloeddoorstroming in het lichaam. Daarom is het belangrijk af en toe te bewegen, zodat de doorbloeding kan worden hersteld.

 

9. Actieve houding

Een actieve houding tijdens het werken of studeren verbetert de concentratie. Werken met een doorgezakte houding vermindert de effectiviteit. Ga rechtop zitten, benen in een hoek van 90 graden en ga aan het werk. Een goede houding bevordert de effectiviteit en concentratie.

 

10. Plaats deadlines

Het plaatsen van deadlines valt onder een van de belangrijkst concentratie tips. Het is hierbij belangrijk om korte termijn deadlines te plaatsen én op basis van langer termijn.

 

11. Concentratie pil

Concentratie pillen kunnen een uitkomst bieden voor het verhogen van het concentratievermogen. Het supplement Concentrate van Vaud bevat hoogwaardige voedingsstoffen die goed zijn voor het concentratievermogen, geheugen, leerprestaties en geestelijke balans. 

Shop gerelateerd aan concentratie tips

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Concentratie tips’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.