D Mannose: blaasontsteking, bijwerkingen en ervaringen

D Mannose is een steeds populairder voedingsmiddel dat vooral wordt gebruikt bij blaasontsteking. Maar wat is het precies? Wat is het effect ervan op het lichaam? En is de werkzame stof vrij van bijwerkingen? Dit artikel bespreekt verschillende onderwerpen en beantwoordt vragen die ermee verband houden.

Wat is D Mannose?

D Mannose is een natuurlijk suiker dat gerelateerd is aan glucose. Deze suikers zijn beide enkelvoudige suikers. Dat wil zeggen dat ze uit slechts één suikermolecuul bestaan. Deze suiker komt van nature voor in het lichaam, maar ook in verschillende groentes en fruit. De hoogste hoeveelheid van de voedingsstof is te vinden in:

 • Cranberry’s
 • Appels
 • Sinaasappels
 • Perziken
 • Broccoli
 • Sperziebonen

Werking D Mannose

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de werking van de voedingsstof en de gezondheidsvoordelen voor het lichaam. Zo heeft verschillend Europees wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het infecties aan de wanden van de blaas en urinewegen kan voorkomen. Dit heeft te maken met het feit dat de voedingsstof de eigenschap heeft om schadelijke bacteriën, zoals de E. colibacterie, aan zich te binden. Na het hechten aan deze bacterie verlaat het samen met de urine het lichaam.

D Mannose bijwerkingen/gevaarlijk

Het gebruik van supplementen met de voedingsstof kent op dit moment geen bekende bijwerkingen en is daarom niet gevaarlijk in het gebruik. In enkele gevallen kan er bij langdurig gebruik van de voedingsstof sprake zijn van meer vloeibare ontlasting of diarree.

D Mannose blaasontsteking

Het gebruik van de voedingsstof wordt vooral toegepast wanneer men lijdt aan de symptomen van blaasontsteking of deze wil voorkomen. Dit heeft te maken met de bewezen wetenschappelijke werking van de werkzame stof op de bacteriële infectie aan de binnenwand van de blaas. De werkzame stof D Mannose heeft de eigenschap zich te hechten aan de bacteriën die de blaasontsteking veroorzaken. Vervolgens verlaat de werkzame stof het lichaam met de aangehechte bacteriën via de urine.

D Mannose supplement: Blaas-urineweg Support

De voedingsstof wordt voornamelijk verwerkt in de vorm van supplementen. Deze worden aangeboden door verschillende aanbieders ingedeeld met verschillende kwaliteitsnormen. Bij gebruik van een supplement met de voedingsstof wordt geadviseerd een dosering te kiezen waar cranberry extract aan is toegevoegd. Dit is te wijten aan het feit dat het de werking voor de blaas beter ondersteunt.

Shop gerelateerd aan D Mannose

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘D Mannose: blaasontsteking, bijwerkingen en ervaringen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

2 Reacties

 1. Kan je bij dagelijks 2 tabletten innemen, ook als bijverschijnsel slechte adem krijgen.

  • Beste J van Dieren,

   Bedankt voor uw reactie. Het is hierbij belangrijk om te weten om welk product het precies gaat. Hierdoor kan ik gerichter advies geven.

   In afwachting van uw reactie.

   Robin – team Vaud


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *