Skip to content

Droge huid: gezicht, benen en oorzaak

Een droge huid kan als zeer vervelend ervaren worden, voornamelijk in het gezicht of op de benen. Wat kan de oorzaak zijn van droge huid? Wat te doen bij erg droge huid? Kan droge huid herstellen? Welke vitaminen voor droge huid? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Droge huid – wat is het?

Een droge huid is een veel voorkomende aandoening die miljoenen mensen van alle leeftijden treft en kan van grote invloed zijn op iemand zijn of haar leven. Een droge huid wordt gekenmerkt door vochtverlies, wat kan leiden tot jeuk, roodheid en schilfering. Hoewel het meestal niet ernstig is, kan een droge huid vervelend zijn. Dit komt voornamelijk voor op het gezicht of de benen.

 

Symptomen droge huid

De symptomen van een droge huid worden als vervelend beschouwd omdat de huid zeer gevoelig is. De meest voorkomende symptomen van een droge huid zijn:

  • Een strak/gespannen gevoel van de huid
  • Irritatie
  • Jeuk
  • Een doffe kleur
  • Ruwheid
  • Roodheid
  • Witte huidschilfers
  • Rimpels

Wat kan de oorzaak zijn van droge huid?

Er zijn veel oorzaken waardoor de huid droog kan worden. Omgevingsfactoren zoals wind, lage vochtigheid en koude temperaturen kunnen allemaal vocht aan uw huid onttrekken. Warme douches en baden kunnen ook bijdragen tot een droge huid, omdat ze de natuurlijke oliën verwijderen die uw huid gehydrateerd houden. Daarnaast kunnen bepaalde medische aandoeningen en medicijnen ervoor zorgen dat de huid droog wordt. Als u bijvoorbeeld eczeem of psoriasis heeft, kan uw huid een tekort aan lipiden hebben, wat kan leiden tot droogheid. En als u een diureticum of bètablokker gebruikt, kunnen deze medicijnen er ook voor zorgen dat uw huid droog wordt.

Wat te doen bij erg droge huid?

Als u een zeer droge huid heeft, weet u hoe onaangenaam dat kan zijn. Een jeukende, schilferige en soms zelfs pijnlijke droge huid is voor niemand een pretje. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om de symptomen te verlichten en uw huid weer gezond te maken.

 

Veel water drinken

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u voldoende water drinkt. Dit helpt uw huid van binnenuit te hydrateren.

 

Vermijd chemicaliën

Ten tweede, gebruik een zachte reiniger wanneer u uw gezicht of lichaam wast. Vermijd zeep met agressieve chemicaliën of geurstoffen, want dit kan uw huid verder uitdrogen.

 

Vocht inbrengende crème

Ten derde: breng onmiddellijk na het baden een rijke vocht inbrengende crème aan. Zo sluit u het vocht in en beschermt u uw huid tegen de elementen.

 

Inwendige huidverzorging

Ook kan het helpen om de huid van binnenuit te verzorgen. Dit kan met behulp van verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan de gezondheid van de huid, in de vorm van supplementen.

 

Vermijd warme douches

Probeer ten slotte lange hete douches of baden te vermijden, omdat dit de natuurlijke oliën die uw huid gezond houden kan doen verdwijnen.

Kan droge huid herstellen?

Ja, een droge huid kan goed herstellen. Bij het herstellen van de huid is het belangrijk om de bovenstaande adviezen te volgen. Hierdoor kan de huid zo goed mogelijk weer terug naar een goede gezondheid.

Welke vitaminen voor droge huid?

Er zijn een aantal vitaminen en mineralen die bijdragen aan de gezondheid van de huid. Deze inwendige huidverzorging zorgt ervoor dat de slijmvliezen in de huid gezond blijven en dat de structuur van de huid normaal blijft. De vitaminen B8, B3, B2, A en C dragen hierbij. Ook de mineralen jodium, koper en zink.

Shop gerelateerd aan droge huid

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Droge huid: gezicht, benen en oorzaak’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.