Een gezonde huid van binnenuit

 

Vele hebben te maken met een ‘ongezonde’ huid, waarbij uitslag en oneffenheden de baas zijn. Tegenwoordig worden er vele crèmes en andere smeersels aangeboden om de huid te herstellen. Echter is het belangrijk om te weten waar deze onzuiverheden vandaan komen, zo kan de oorzaak aangepakt worden en niet het gevolg. Een gezonde huid begint namelijk van binnenuit, het is als het ware een weerspiegeling van de gezondheid. In deze blog worden een aantal tips gegeven voor een gezonde huis van binnenuit.

gezonde-huid-van-binnen-uit

 

Voorbeeld: Wanneer iemand veel alcohol gedronken heeft en een zwaar weekend achter de rug heeft, is dat vaak direct te zien. Er ontstaan wallen, een droge huid en vaak oneffenheden als puistjes. Dit heeft vaak te maken met het feit dat het lichaam zich van binnen niet goed voelt.

 

Gezonde voeding

Het consumeren van gezonde voeding is erg belangrijk voor een gezonde huid. Ongezonde voeding, met veel vetten en suikers, veroorzaken puistjes en andere oneffenheden. Zoals veel mensen ondervinden krijgen zij puistjes na het eten van bijvoorbeeld chocolade of vetrijk voedsel. Eet dus gezond met voldoende vitamines en mineralen, zo wordt de huid van binnenuit ondersteunt.

 

Water

Voldoende water is essentieel voor de algemene gezondheid van de mens, maar ook voor de huid. Een droge huid ziet er namelijk ongezond uit. Door het drinken van water u ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Tevens zuivert water het lichaam en zorgt het voor een gezonde huid van binnenuit.

 

Vitamines

Een ongezonde huid kan ook ontstaan door een tekort aan vitamines, mineralen en bouwstoffen. Deze hebben namelijk vaak een positief effect op de huid en hebben ieder hun eigen functie;

  • Vitamine B helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en levert een bijdrage in het gezond houden van de huid.
  • Vitamine C helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid.
  • Zink is misschien wel de allerbelangrijkste voor een gezonde huid. Zink ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en voor het behoud van normale structuur en functie van de huid.

 

De bovengenoemde claims zijn allemaal EFSA goedgekeurd, dit houdt in dat ze door de Europese Unie zijn goedgekeurd. Tevens zijn dit enkele claims en hebben Vitamine B, C en Zink veel meer positieve eigenschappen.

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over een gezonde huid van binnenuit? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *