Vitamine C staat veelal bekend om het effect op de weerstand (immuunsysteem). Het is daarom de meest populaire vitamine gedurende de herfst en winter periode voor de Nederlandse bevolking. Ondanks dat er verschillende vitamines zijn die een positieve invloed hebben op de weerstand, zoals vitamine D en vitamine B. Toch staat geen enkele vitamine zo bekend om de effecten op de weerstand zoals vitamine C.

 

Vitamine C voor de weerstand

Dat vitamine C een positief effect heeft op de weerstand is duidelijk. Maar hoe werkt het proces? De vitamine helpt de aanmaak van witte bloedcellen in het lichaam die weer bijdragen aan het immuunsysteem. Ofwel de weerstand. Hiermee worden de cellen in het lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. Als het ware een soort schild die iedere cel beschermt wanneer deze het hard nodig heeft. Op het moment dat dit niet zou gebeuren, krijgen virussen en bacteriën de mogelijkheid om binnen te dringen. 

 

Tekort aan groente en fruit

Volgens de Schijf van Vijf is het belangrijk om dagelijks 250 gram groente en 200 gram fruit te eten per dag. Hiermee zou u voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Echter blijkt uit onderzoek dat 70% van de mensen dit doel niet behaalt. Hierdoor kan het voor vele een uitkomst zijn, om dit tekort op te vangen door het gebruik vitamines en supplementen.

 

Video: Effect vitamine C op de weerstand

In deze video wordt kort uitgelegd hoe het gezondheidseffect precies werkt.

 

Overige vitamines en supplementen 

Nu we de effecten hebben besproken rondom de bekendste vitamine voor de weerstand, zijn er andere die een positieve invloed hebben op het afweersysteem. In dit artikel leest u welke supplementen bijdragen aan de weerstand.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.