Feiten over voeding

 

Voeding is momenteel een hot topic. Of iemand zich nu bezig houdt met gezonde voeding, óf juist helemaal niet, we hebben er allemaal mee te maken. Toch is er vaak onduidelijkheid over wat er nou wél of niet goed is voor ons lichaam. Om wat duidelijkheid te creëren hebben wij een aantal feiten over gezonde voeding opgesomd;

Feiten-over-voeding

 

  1. Een glas vruchtensap bevat evenveel suiker en als een glas frisdrank.

Veel mensen zijn zich hiervan niet bewust. Er zit namelijk in een glas sinaasappelsap (250 ml) gemiddeld 24 gram suiker. Deze hoeveelheid komt overeen met 6 suikerklontjes. Een glas appelsap bevat gemiddeld 7 suikerklontjes, dit is hetzelfde als een glas cola. Een willekeurig glas vruchtensap is door dit hoge suikergehalte goed voor 100 calorieën.

 

  1. Een keer per week vis eten is goed voor het hart.

In vis zitten bepaalde vetzuren (omega 3-vetzuren), deze hebben een beschermende werking voor het hart. Het is daarom belangrijk om een keer per week vis te zeten. Vooral vette vis is rijk aan deze vetzuren, voorbeelden van deze vette vis zijn: zalm, haring, makreel of sardines. Voor mensen die geen vis eten zijn visolie capsules een goed alternatief.

 

  1. Wanneer u dorst krijgt bent u te laat met drinken.

Uw lichaam had het vocht al nodig voordat u dorst kreeg. Het is daarom belangrijk om gedurende de hele dag een beetje te drinken. Een gezonde dagelijkse hoeveelheid is 1,5 tot 2 liter water per dag. Voor actieve mensen is dit meer.

 

  1. Eiwitten (proteïne) zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam.

Eiwitten behoren tot de belangrijkste energie bronnen voor het lichaam. Ze zorgen voor het herstellen en opbouwen van cellen en weefsels. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten te consumeren. Eieren, vlees, bonen en noten zijn goede bronnen van eiwitten.

 

  1. Sommige vetten zijn erg goed voor het lichaam.

Men denkt vaak dat vetten slecht zijn voor je, maar dat is niet helemaal waar. We kunnen onderscheid maken in twee soorten vetten: onverzadigde vetten en verzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn juist noodzakelijk voor een goede gezondheid.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de bovengenoemde feiten over voeding? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.