Skip to content

Gemoedstoestand verbeteren

De gemoedstoestand verbeteren kan voor een groot gedeelte van de bevolking gewenst zijn. Maar wat is de gemoedstoestand precies? En hoe kun je je gemoedstoestand verbeteren? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Gemoedstoestand – wat is het?

De gemoedstoestand, ook wel bekend als de stemming, is de manier hoe een individu zich op dat moment voelt. Dit is de uiting van één of meerdere (verschillende) emoties. Over het algemeen kan er onderscheid gemaakt worden tussen positieve en negatieve emoties, die beïnvloed worden door externe factoren of gebeurtenissen.

Gemoedstoestand verbeteren

Er zijn verschillende manieren om de gemoedstoestand te verbeteren. Zo zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar effectieve manieren om daadwerkelijk de gemoedstoestand te verbeteren. Hier worden de acht meest effectieve manieren besproken.

 

1.     Zoek het geluk op

Als eerste is het belangrijk om het geluk daadwerkelijk op te zoeken. Hiermee wordt bedoeld dat u zich gaat bevinden in datgeen wat u een gelukkig gevoel geeft. Wordt u doorgaans gelukkig om een strandwandeling te maken? Bezoek het strand. Wordt u doorgaans gelukkig om te koken? Ga uitgebreid koken. Onderzoek toont aan dat de associatie met hetgeen wat u doorgaans gelukkig maakt, de stof serotonine in de hersenen vrij maakt en hiermee de gemoedstoestand verbeterd.

 

2.     Begeef jezelf in de natuur

Ook is het wetenschappelijk bewezen dat het kan helpen om de gemoedstoestand te verbeteren als u zich in de natuur begeeft. De prikkels die worden opgedaan in de buitenlucht hebben namelijk een positieve invloed op het ervaren van geluk. Daarnaast zorgt de frisse lucht, het geluid van dieren en de beweging dat deze prikkels versterkt worden.

 

3.     Omring jezelf met positieve mensen

Daarnaast is het geadviseerd om uzelf te omringen met mensen met een positieve houding. Onderzoek toont aan dat het spiegelen van deze karaktereigenschappen goed zijn voor de gemoedstoestand. Omring uzelf daarom met positieve mensen.

 

4.     Accepteer emoties

Ook het accepteren van (negatieve) emoties kunnen helpen om de gemoedstoestand te verbeteren. Mensen hebben de eigenschap om negatieve emoties zo snel mogelijk te willen omzetten naar positieve emoties, maar dat is niet direct de oplossing. De situatie met de bijbehorende gevoelens accepteren kan hierbij helpen.

 

5.     Zet jezelf op de eerste plaats

Teven is het belangrijk om uzelf op de eerste plaats te zetten. Het is belangrijk om eerst uzelf gelukkig te maken, voordat u andere van geluk kan voorzien. Onderzoek toont aan dat een milde vorm van egoïsme bijdraagt aan het verbeteren van de gemoedstoestand.

 

6.     Start de dag goed

Ook het goed en positief beginnen van de dag is bevorderend voor de gemoedstoestand. Door na het opstaan een buitenwandeling te maken, te sporten of te mediteren verhoogt het serotonine niveau in de hersenen toont onderzoek aan. Serotonine zorgt voor het ervaren van geluk en heeft invloed op het verbeteren van de gemoedstoestand.

 

7.     Ga voor gezondheid

Daarnaast is het belangrijk om ook te focussen op de fysieke gezondheid. Onderzoek toont aan dat een goede fysieke gezondheid bijdraagt aan het ervaren van geluk. Met de focus op fysieke gezondheid wordt gedoeld op; goede voedingsstoffen, beweging, voldoende nachtrust en structuur.

 

8.     Ondersteun met supplementen

Tot slot kunnen supplementen bijdragen aan het verbeteren van de gemoedstoestand. Zo zijn er verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan de mentale gezondheid en de psychologische functies. Zo heeft de voedingsstof 5 HTP invloed op het ervaren van geluk door invloed van serotonine.

Shop gerelateerd aan gemoedstoestand verbeteren

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Gemoedstoestand verbeteren’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.