Skip to content

Greens: alles wat u moet weten

Greens is een term die steeds populairder wordt in de huidige maatschappij, omdat het meerdere gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Maar wat is het precies? Welke soorten zijn er? En wat zijn dan de gezondheidsvoordelen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen daarover beantwoord.

Greens - wat zijn het precies?

Greens, beter bekend als Superfoods, is een verzamelnaam voor diverse voedingsmiddelen met hoge doses voedingsstoffen zoals; vitaminen, mineralen, antioxidanten, enzymen, aminozuren, mineralen en sporenelementen. Nu is volgens de EFSA bepaald dat alleen voedingsmiddelen die daadwerkelijk bijdragen aan de gezondheid de naam Greens of Superfoods mogen dragen. Dit is Europees geregeld om consumenten te beschermen tegen het kopen van producten die beweren bij te dragen aan de gezondheid, maar dat in werkelijkheid niet of onvoldoende doen.

Soorten greens

Er zijn ontzettend veel Greens en Superfoods die bijdragen aan de gezondheid. Juist door de toenemende populariteit van de voedingsmiddelen wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar hun positieve invloed op de gezondheid. De populairste en meest voorkomende Greens in de Westerse wereld zijn;

 

Chlorella greens

Chlorella is een eencellige groene alg die zijn bekendheid dankt aan verschillende gezondheidsvoordelen. Zo bevat het een breed scala aan vitaminen, mineralen, antioxidanten, eiwitten, omega-vetzuren en andere voedingsstoffen.

 

Spirulina

Naast de alg Chlorella is ook de alg Spirulina razend populair. Deze twee algen lijken in veel opzichten op elkaar. Zo bevatten ze allebei verschillende voedingsstoffen, de een wat meer dan de ander.

 

Groene thee-extract

Groene thee-extract is ook een zeer populaire voedingsstof onder Greens. Het is een oude drank die vooral in Azië werd gedronken, vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Zo is groene thee-extract rijk aan antioxidanten en polyfenolen.

 

Gember

Gember is momenteel ook erg populair in de westerse wereld als Superfood. Dit komt doordat het rijk is aan antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een gemberextract in poedervorm is echter vele malen effectiever dan verse bestanddelen van de gemberwortel.

 

Curcuma

Net als gember is ook kurkuma een bekend superfood. De werkzame stof Curcumine in kurkuma, bevat een hoge dosis antioxidanten voor het lichaam. Het beïnvloedt ook de spijsvertering, het gewicht en de geestelijke gezondheid.

 

Acerola

De acerola bes wordt ook wel vergeleken met een natuurlijke multivitamine, omdat het een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat. De Zuid-Amerikaanse bes bevat vooral veel vitamine C.

 

Bessen extract

Naast de acerola bes bevatten bessen in het algemeen hoge doses vitaminen en antioxidanten die bijdragen aan de gezondheid. Voornamelijk frambozen, bosbessen en bramen zijn hier zeer rijk aan.

Shop gerelateerd aan greens

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Greens’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.