Greens

greens

Greens is een begrip dat steeds populairder wordt in de huidige samenleving, omdat het meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Maar wat is het precies? Wat voor soorten zijn er? En wat zijn dan de voordelen voor de gezondheid? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

In dit artikel

Greens – wat zijn het precies?

Greens, beter bekend als Superfoods, is een verzamelnaam voor verschillende voedingsmiddelen met een hoge dosering voedingsstoffen zoals; vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen, aminozuren, mineralen en spoorelementen. Nu is het volgens de EFSA bepaalt dat alleen voedingsmiddelen die daadwerkelijk bijdragen aan de gezondheid de naam Greens of Superfoods mogen dragen. Dit is Europees gereguleerd om consumenten te beschermen voor het kopen van producten die claimen bij te dragen aan de gezondheid, maar dit in werkelijkheid niet voldoende of niet doen.

Soorten Greens

Er zijn ontzettend veel Greens en Superfoods die bijdragen aan de gezondheid. Juist door de toenemende populariteit van de voedingsmiddelen, wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de positieve invloed op de gezondheid. De meest populaire en veelvoorkomende Greens in de westerse wereld zijn;

 

Chlorella

Chlorella is een eencellige groene alg die zijn bekendheid te danken heeft aan de verschillende voordelen voor de gezondheid. Zo bevat het een breed scala aan vitamines, mineralen, antioxidanten, eiwitten, omega vetzuren en overige voedingsstoffen.

 

Spirulina

Naast de alg Chlorella, is de alg Spirulina ook ontzettend populair. Deze twee algen lijken op veel vlakken op elkaar. Zo bevatten ze beiden meerdere voedingsstoffen, de ene wat meer dan de ander.

 

Groene thee extract

Het groene thee extract is ook een zeer populair voedingsmiddel onder de Greens. Het is een eeuwenoud drankje wat voornamelijk in Azië genuttigd werd, door de vele gezondheidsvoordelen. Zo is het groene thee extract rijk aan antioxidanten en polyfonen.

 

Gember

Ook gember is momenteel erg populair in de westerse wereld als Superfood. Dit heeft te maken het feit dat het rijk is aan antioxidanten dat het lichaam helpt te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Echter is een gember extract in de vorm van poeder, vele malen effectiever dan verse bestanddelen van de gemberwortel.

 

Curcuma

Net als gember, is ook curcuma (kurkuma) een welbekende Superfood. De werkzame stof Curcumine in curcuma, bevat een hoge dosering van antioxidanten voor het lichaam. Daarnaast heeft het ook invloed op de spijsvertering, het gewicht en de mentale gezondheid.

 

Acerola

De acerola bes wordt ook wel vergeleken met een natuurlijke multivitamine omdat het een gigantisch hoge hoeveelheid vitamines en mineralen bevat. De Zuidamerikaanse bes, bevat voornamelijk een hoog gehalte vitamine C.

 

Bessen extract

Naast de acerola bes, bevatten bessen in het algemeen een hoge dosering vitamines en antioxidanten die bijdragen aan de gezondheid. Voornamelijk frambozen, bosbessen, blauwe bessen en bramen zijn hier erg rijk aan.

Chlorella Forte

  • Goed voor de spijsvertering
  • Goed voor de darmflora
  • Rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten
  • Goed voor de lever, galblaas en nieren
  • 100% natuurlijke
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Greens’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.