Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor de gewrichten, zoals; Glucosamine, Omega-3 en Chondroïtine. Naast deze bekende producten is de Groenlipmossel het nieuwe populaire product voor de verbindingen tussen de beenderen. In deze blog leest u precies wat de effecten van de Groenlipmossel zijn voor de gewrichten.

 

Wat is een Groenlipmossel

Een Groenlipmossel is een bijzondere mossel die alleen voorkomt in de wateren van Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland. Het schelpdier staat bekend om de bijzondere groene kleur en de eigenschappen die met zich meedraagt voor de gezondheid. Zo is een van de meest bekende kenmerken van de Groenlipmossel, het effect op de gewrichten.

 

Groenlipmossel voor gewrichten

Van de Nederlandse bevolking heeft ruim 1,5 miljoen van de Nederlanders last van Artrose, volgens onderzoek van de Volksgezondheid. Dat betekent dat bijna 10% van de Nederlanders last heeft van pijnlijke gewrichten. Voor dit deel van de bevolking kan Groenlipmossel een uitkomst bieden. Dit komt omdat Groenlipmossel een positief effect kan hebben op de gewrichten.

Waarom de Groenlipmossel deze eigenschap draagt heeft alles te maken met de samenstelling waaruit het dier voornamelijk bestaat. Een Groenlipmossel bestaat voornamelijk uit Omega-3-vetzuren, namelijk;

  • EPA (Eicosapentaeenzuur)
  • DHA (Docosahexaeenzuur)
  • ALA (Alfalinoleenzuur)
  • SDA (Stearidonzuur)
  • ETA (Eicosatetraeenzuur) zeer zeldzaam

Deze vetzuren staat er om bekend dat ze een positieve werking hebben op de gewrichten in het lichaam. Daarnaast kunnen ze een ontstekingsremmende werking hebben, waardoor mensen die last hebben van Artrose, Artritis en Reuma baat hebben bij de innamen van deze verschillende vetzuren.

 

 

Groenlipmossel met Kurkuma

Het gebruik van een supplement van de Groenlipmossel, wordt vaak gecombineerd met Kurkuma (Curcuma). Dit heeft alles te maken met de ontstekingsremmende werking van de Groenlipmossel en Kurkuma voor de gewrichten. Beiden supplementen ondersteunen elkaars onderliggende werking en zijn daarom erg populair.

Bekijk Groenlipmossel Forte en Curucma Forte van Vaud hier. 

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *