Haaruitval tijdens de herfst periode, bijna iedereen heeft er mee te maken. Het is en terugkerend aspect tijdens de herfst- en winterperiode. Alhoewel niet iedereen het door heeft, verliest men gemiddeld drie tot vier keer meer haar per dag tijdens de koudere maanden van het jaar.

 

Oorzaak haaruitval tijdens de herfst

De oorzaak van haaruitval tijdens de herfst- en winterperiode heeft te maken met verschillende factoren. Zo is de grootste factor de invloed van hormonen op het haar. Tijdens de zomer maanden heeft de zon en de hogere temperaturen een positieve invloed op de hormonen die de haargroei reguleren in het lichaam. Hierdoor groeit het haar sneller tijdens deze periode.

Daarnaast heeft het lichaam de eigenschap om het haar tijdens de zomer ‘vast te houden’ om onder anderen de hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Hierdoor wordt blootstelling aan overmatige UV stralen voorkomen. Dit is namelijk slecht voor de gezondheid van de (hoofd)huid.

Tot slot heeft het haar een levensloop die we kunnen onderscheiden in drie fases:

  • De eerste fase groeit het haar, dit duurt gemiddeld twee tot zeven jaar.
  • De tweede fase komt het haar tot rust voordat het uit gaat vallen, dit duurt een aantal weken.
  • Als laatste fase bereiden de haarzakjes zich voor om te groeien en start het groeiproces van het haar, dit duurt gemiddeld drie maanden.

Het einde van de tweede fase is vaak aan het einde van de zomer maanden. Hierdoor valt dus het haar uit tijdens de herfst- en winterperiode.

 

Oplossing voor haaruitval

Ondanks dat het normaal is dat men meer haarverlies heeft tijdens de herfst, kan het haaruitval beperkt worden. Zo kan het effect van de juiste voedingsstoffen van grote positieve invloed zijn op het haar. Gezond haar begint immers met de juiste verzorging van binnenuit. Juist tijdens een periode van haaruitval tijdens de herfst- en winterperiode.

 

Hair Support van Vaud

Hair Support van Vaud is een supplement dat speciaal ontwikkeld is voor het haar. Het product ondersteunt het haar van binnen en buiten. Zo heeft het invloed op de haargroei, de sterkte van het haar, de structuur en geeft het een glans aan het haar. Het supplement is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met elk haartype.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over haaruitval tijdens de herfst? Laat het ons gerust weten door contact op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.