Vele van ons maken zich er momenteel schuldig aan. Net wat vaker dat stokbroodje met smeersels eten. Dat wijntje drinken in de zon. Of zelf die heerlijke chocoladecake maken. Het effect: de cijfers op onze weegschaal die stijgen beetje bij beetje. In deze blog leest u tips over hoe u in shape blijft, juist met het zonnige weer.

 

Genieten, maar met gepaste mate

Natuurlijk moeten we genieten, juist nu. Alleen vele laten momenteel alle teugels vieren en genieten iedere dag, het liefst maximaal. Om toch een beetje in shape te blijven, wordt er geadviseerd om een specifiek moment in de week te kiezen. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag met een borrel en een stokbroodje. Of op zondag ochtend een uitgebreid ontbijt met het gezin. Dus: geniet, maar met gepaste mate en lees hoe u in shape blijft met dit zonnige weer.

 

 

Gebruik de barbecue (als dat mogelijk is)

Juist nu de lente is begonnen en de zon schijnt, is het ideaal om te barbecueën. Eten bereiden op de barbecue is over het algemeen gezonder dan op het fornuis. Toch is het belangrijk om tijdens het barbecueën op te letten om niet te veel stokbrood en sauzen te eten. Dit zijn immers de producten die veel vetten en suikers bevatten en niet bijdragen aan de vraag: hoe blijven we in shape?

 

 

Alcohol, ook met gepaste mate

Alcohol zorgt voor gewichtstoename, omdat de calorieën die in alcohol zitten meteen worden verbruikt en de overige calorieën uit voeding als vet worden opgeslagen. Daarnaast bevat een flesje bier gemiddeld 135 kcal en een glas witte wijn 100 kcal. Dus genieten, maar wederom met gepaste mate.

 

 

Blijf écht bewegen

Het spreekt eigenlijk voor zich. Ondanks dat het waarschijnlijk niet mogelijk is om uw favoriete sport uit te voeren, blijf toch bewegen. U kunt een stukje wandelen, een rondje hardlopen of thuis oefeningen doen. Zo blijft u actief, verhoogd u uw weerstand en verband u calorieën, waardoor u in shape blijft. 

 

 

Boodschappen lijstjes

Het maken van een boodschappenlijstje is essentieel om te voorkomen dat de koelkast gevuld wordt met lekkernijen. U maakt van te voren een (gezond) weekmenu en haalt alle benodigdheden in huis. Haal dan ook alléén de producten die op het lijstje staan en laat u niet triggeren door al het overige.

 

Kijk wat voor u het beste werkt om in shape te blijven, juist met het lekkere weer. Heeft u nog tips die u wilt delen? Laat het ons weten door te reageren op deze blog.

1 Reactie

  1. Ik zie mezelf niet meer bbqen zonder break hoor!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.