Hoe goede voornemens volhouden? De kerstdagen zijn net achter de rug en oud en nieuw staat voor de deur. Alhoewel de maand december nog niet afgelopen is zijn de meeste al bezig met het maken van goede en gezonde voornemens voor 2021. Zo heeft ieder jaar gemiddeld 80% van de Nederlanders goede voornemens, waarvan maar 20% deze nog vast weet te houden aan het einde van het jaar. Met deze 6 gemakkelijke tips weet u hoe u uw goede voornemens beter kunt volhouden:

 

1. Concrete doelen

Het is belangrijk om concrete en meetbare doelen te stellen om uw goede voornemens vol te houden. Stel als eerste uw einddoel op, bijvoorbeeld: op 1 juni 2020 wil ik graag 8 kilo afgevallen zijn. Bij deze formulering van het doel is het belangrijk om deze zo concreet mogelijk gehouden. Hierdoor is het gemakkelijker om dit voornemen vol te houden.

 

2. Blijf realistisch

Bij het opstellen van uw doelen en goede voornemens is het belangrijk om realistisch te blijven. Liever twee realistische en concrete doelen, dan vijf doelen waarvan u waarschijnlijk weet dat ze niet behaald worden. De kans van slagen is namelijk ook groter, wanneer u zich focus op één of twee goede voornemens tegelijk.

 

3. Deel het met iedereen

Onderzoek wijst uit dat wanneer u uw goede voornemens met vrienden, familie en kennissen deelt, u deze beter en langer volhoudt. Hierbij is de sociale bewijskracht enorm van belang. De drang om u aan uw doelen te houden is groter, wanneer u weet dat mensen in uw omgeving als het ware mee kijken.

 

4. Minimaal drie maanden

Het is belangrijk dat u uw goede voornemens minimaal drie maanden vast houdt. Na deze periode is namelijk uw routine en hiermee is uw levensstijl veranderd. Het behalen van uw doelen wordt hierdoor makkelijker en geeft u meer garantie tot slagen.

 

5. Voortgang bijhouden

Uw voortgang bijhouden is het antwoord op de vraag: hoe goede voornemens volhouden? Het hangt hierbij aan het doel af hoe vaak u uw voortgang bij moet houden. Wilt u bijvoorbeeld 8 kilo afvallen, is het belangrijk om iedere week op de weekschaal te staan. Hierbij is het dus belangrijk om bij te houden hoeveel u op dat moment afgevallen bent. Deze positieve insteek zorgt ervoor dat u uw doel gemakkelijker zult behalen.

 

6. Beloon uzelf

Om uw goede voornemens te behalen en natuurlijk ook vol te houden is het belangrijk om uzelf te belonen voor het harde werk. Geef uzelf iets cadeau, of trakteer uzelf op een heerlijke maaltijd. Hierdoor krijgt u meer motivatie om uw goede voornemens te behalen.

 

Video: Hoe goede voornemens volhouden?

In deze video wordt kort uitgelegd hoe het effect precies werkt.

 

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Hoe goede voornemens volhouden?’? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.