Beste supplementen

 

De beste supplementen vinden is vaak lastig, er zijn namelijk grote verschillen tussen (voedings)supplementen. In deze blog leest u hoe u producten met elkaar kunt vergelijken en welke voor u de beste zijn. Dit hebben wij onderverdeeld in verschillende onderwerpen: kwaliteit, dosering en de richtlijn van de EU (EFSA).

 

beste-supplementen-Vaud-blog

Beste kwaliteit supplementen

De kwaliteit van het product is een belangrijk punt voor het vinden van het beste supplement. Met de kwaliteit bedoelen wij hoe en met welke standaarden het supplement wordt geproduceerd. Hier kunnen wij onderscheid maken in verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van het product:

  • Grondstoffen
    • Zijn de grondstoffen natuurlijk of synthetisch?
    • Zijn de grondstoffen van hoge kwaliteit?
  • Productieproces
    • Worden de supplementen volgens hoge standaarden geproduceerd?

 

De beste dosering voor supplementen

De dosering voor supplementen is de grootste oorzaak voor de in sommige gevallen hogere prijzen. Een supplement kan bestaan uit de werkende stof en een vulmiddel. Het vulmiddel heeft geen werkende functie en helpt alleen bij het opvullen van het supplement.

Sommige supplementen bevatten een dusdanige lage dosering werkende stoffen dat het niet voldoende is om een volledige tablet of capsule te vormen. In dat geval wordt er veel gebruik gemaakt van vulmiddelen, terwijl dit ten kosten gaat van de werking van het supplement. De beste supplementen bevatten dus een hoge dosering werkende stoffen en een lage dosering vulmiddelen.

In deze blog leest u alles over doseringen en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 

Richtlijnen voor de beste EU-supplementen (EFSA)

De Europese Unie heeft richtlijnen opgesteld waar supplementen aan moeten voldoen wanneer deze verkocht mogen worden binnen de EU. Deze richtlijnen zijn bedacht zodat de consument geen gevaar loopt en het risico loopt giftige stoffen binnen te krijgen. Tevens worden de beste producten dankzij deze richtlijnen op een veilige manier geproduceerd.

Wanneer u producten buiten de EU koopt voldoen deze dus niet aan de Europese richtlijnen en is het niet altijd voor de consument duidelijk wat er in het supplement zit. Het wordt ook afgeraden om aankopen buiten de Europese Unie te doen.

 

Conclusie

Wanneer u opzoek bent naar de beste supplementen, is het belangrijk om u zich te focussen op de kwaliteit, de doseringen en of het binnen de Europese Unie aangeschaft kan worden.

Bij Vaud besteden wij veel tijd en aandacht aan de kwaliteit van onze producten. Zo voeren wij op regelmatige basis kwaliteitscontroles en steekproeven uit om deze kwaliteit te controleren. Daarnaast verkopen wij uitsluitend producten die gecertificeerd zijn volgends de Nederlandse wetgeving. Met de strenge eisen bij het certificeren garanderen wij de hoogste kwaliteit van onze producten.

 

Heeft u vragen over de bovenstaande informatie? Neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag verder.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.