Hoe het jojo effect voorkomen?

Hoe het jojo effect voorkomen? Dit is de wens van vele die regelmatig bezig zijn met het verliezen van gewicht. Hoe kun je het jojo effect voorkomen? Waarom is Jo Jo en zo slecht? Hoe voorkom je dat je lichaam in spaarstand gaat? Hoe werkt het jojo effect? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Jojo effect: hoe werkt het jojo effect?

Het jojo-effect is een term die wordt gebruikt om de gewichtsschommelingen te beschrijven die vaak optreden wanneer mensen proberen af te vallen. Het treedt op wanneer iemand een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verlies en dat er weer later aankomt. De oorzaak van het jojo-effect wordt meestal toegeschreven aan diëten of andere beperkende eetplannen. Wanneer mensen hun inname van calorieën of bepaalde voedselgroepen sterk beperken, is de kans groter dat zij trek krijgen en zich overeten wanneer zij hun normale eetgewoonten weer oppakken. Bovendien kunnen beperkende diëten ook leiden tot spierverlies en een vertraagde stofwisseling, waardoor het op lange termijn nog moeilijker wordt om af te vallen. De beste manier om het jojo-effect te voorkomen is een gezonde levensstijl met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Crashdiëten beloven misschien snelle resultaten, maar zijn op de lange termijn niet houdbaar. Langzame en gestage veranderingen aanbrengen in uw dieet en fitnessroutine is de beste manier om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Hoe kun je het jojo effect voorkomen?

Er zijn verschillende effectieve tips die bijdragen aan het jojo effect voorkomen. De meest efficiënte adviezen worden gegeven.

 

1. Stop met (crash)diëten

De belangrijkste manier om het jojo-effect te voorkomen is stoppen met (crash)diëten. Hierbij vermindert u uw caloriebehoefte met minstens de helft. Daardoor verliest u snel gewicht, maar niet het gewenste vetweefsel. U verliest op dat moment vocht en spierweefsel, waardoor voedingsstoffen worden opgeslagen als vetweefsel.

 

2. Nieuwe gewoonten en levensstijl

Het tweede aspect dat belangrijk is om het jojo-effect te voorkomen, is het aanpassen van uw levensstijl. Door een nieuwe mindset te creëren bereikt u de gewenste resultaten op een duurzame manier. Het veranderen van uw levensstijl zorgt voor succes als het gaat om gewichtsverlies.

 

3. Eet minder én gezonder

Om het jojo effect te voorkomen is het belangrijk om een gezonder voedingspatroon te hanteren. Het verlagen van de calorie inname is hierbij een essentieel onderdeel, maar ook het consumeren van gezonde voedingsstoffen. Het gaat hier om voedingstoffen zoals; eiwitten, vitamines, mineralen en vezels.

 

4. Bewust eten

De supermarkt ligt er vol mee, producten waar “gezond” op de verpakking staat, maar voor maar liefst 40% uit suikers bestaan. Zo hebben producten als muesli of yoghurt een gezond imago, terwijl dit in de meeste gevallen niet het geval is. Het is daarom belangrijk bewust te zijn welke voeding u consumeert. Controleer daarom altijd de voedingslijst op de verpakking, zo weet u zeker dat u suikers en verzadigde vetten beperkt. Zo voorkomt u het jojo effect.

 

5. Voldoende beweging

Het is ontzettend belangrijk om te bewegen. Niet alleen voor uw lichamelijke gezondheid, maar ook voor uw geestelijke gezondheid. De verhouding van impact op gewichtsverlies is te verdelen in 70% voeding en 30% beweging. Het is dus belangrijk om naast gezond eten goed te bewegen en te sporten.

 

6. Plan een cheatmeal

Om uzelf af en toe te belonen is het fijn om een ‘cheat’ moment in de week te plannen. Dit betreft een maaltijd waarbij u iets eet of drinkt dat eigenlijk niet in uw gezonde eetpatroon past. Het is wetenschappelijk bewezen, door uzelf te belonen met deze maaltijd wordt uw afslankdoel makkelijker bereikt. Zo voorkomt u het jojo effect.

 

7. Heb geduld

Hoewel uw eindbestemming de reden is waarom u wilt afvallen, is de reis net zo belangrijk. Dit verwijst naar het feit dat u moet accepteren dat u niet in een mum van tijd van A naar B gaat, hiervoor is een langere periode nodig. Geniet van deze periode en de successen die u tussendoor behaalt.

 

8. Supplement JoJo-effect Support

JoJo-effect Support is een supplement dat het jojo effect helpt voorkomen. Het bevat de stof CLA die zich richt op de verbranding van vetweefsel en het behoud van spieren. Dit zijn de twee factoren die belangrijk zijn om duurzaam af te vallen en het jojo effect te voorkomen.

Shop gerelateerd aan jojo-effect voorkomen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Jojo-effect voorkomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *