Hoe kom ik van mijn kater af? (7 tips)

 

Na het drinken van alcohol wordt men vaak wakker met een zwaar hoofd, misselijkheid en behoorlijke dorst. De voornaamste reden is, omdat bij de verwerking van alcohol (afvalstoffen) uw lichaam veel belangrijke stoffen zoals energie, vitamines, mineralen en heel veel vocht verbruikt. Hier leest u een aantal tips om u zo snel mogelijk weer fit en energiek te voelen.

hoe-kom-ik-van-mijn-kater-af-?

Hoe kom ik van mijn kater af? (7 tips):

 

1. Drink veel water!

Het drinken van alcohol zorgt ervoor dat uw lichaam uitdroogt, dit komt doordat vocht in het lichaam nodig is om alcohol (afvalstoffen) te verwerken. Om ervoor te zorgen dat uw lichaam weer voldoende vocht binnenkrijgt, en u zich beter gaat voelen, is het noodzakelijk om veel water te drinken. Wissel af toe een glas water af met een glas Sprite. Onderzoek wijst uit dat Sprite de enzymen in uw lichaam sneller laat werken om alcohol af te breken.

Tip: Drink voor het slapen gaan een aantal glazen water. Op deze manier geeft u uw lichaam een voorsprong op het verwerken van de alcohol.

 

2. Ontbijt met eieren

De eiwitten in een ei zorgen ervoor dat uw lichaam weer energie krijgt, iets wat het lichaam goed kan gebruiken tijdens het verwerken van de afvalstoffen. Het maakt overigens niet uit hoe de eieren worden gegeten.

 

3. Eet banaan

Het is vanzelf sprekend dat fruit goed is voor uw lichaam, al helemaal als het aan het herstellen is van alle afvalstoffen die het lichaam zijn binnengekomen.

Tijdens een kater is het verstandig om een banaan te eten, door de volgende redenen:

  • Banaan verhelpt misselijkheid. Bananen hebben namelijk een zuurremmende werking waardoor uw maag tot rust komt.
  • Een banaan bevat veel natuurlijke suikers waardoor u een energie boost krijgt.
  • Kalium is een stof in bananen en dat helpt uw lichaam bij het afbreken van alcohol.

 

4. Drink Gemberthee

Het komt regelmatig voor dat na een avond alcohol drinken men de dag erna misselijk is. Het drinken van gemberthee is hiervoor een goede oplossing. De antioxidanten, vitamines en mineralen in gember helpen uw maag en spijsverteringskanaal te ontspannen waardoor de misselijkheid zal afnemen.

Tip: Vind u gemberthee niet lekker? Muntthee is een goed alternatief.

 

5. Ontgift uw lichaam (detox)

Uw lichaam krijgt het zwaar te voorduren bij de verwerking van afvalstoffen. Het zijn vooral de lever, galblaas en alvleesklier die de afvalstoffen verwerken. Hoe eerder deze organen hun werk voltooid hebben, hoe eerder u zich beter voelt. After Alcohol (Detox) is een supplement wat uw organen helpt te ontgiften na overmatig alcohol gebruik.

 

6. Vul uw vitamines aan

Alles wijst erop dat het belangrijk is om gezond te eten de dag na het drinken van alcohol. Natuurlijk krijgt uw lichaam al een aantal vitamines binnen door het eten en drinken van gezonde producten. Om een echte boost te krijgen is het noodzakelijk om extra vitamines binnen te krijgen. Benieuwd waar alle vitamines goed voor zijn? Lees ‘Wat zijn vitamines’.

Tip: Multivitamine van Vaud bevat alle 13 vitamines, belangrijkste mineralen en spoorelementen.

 

7. Beweeg!

Door te bewegen helpt u uw lichaam bij het afbreken van afvalstoffen, waardoor u zich sneller fit en energiek voelt. Voordat u gaat sporten is het wel belangrijk dat uw lichaam aangevuld is met voldoende eten en drinken.

 

Heeft u nog goed tips voor na het consumeren van alcohol? Deel het met ons door het te laten weten in de comments.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *