Zij die mentaal fit en sterk zijn voelen zich goed. U voelt zich energiek, heeft zin in het leven en jaagt dromen na. Alhoewel dit het meest ideale beeld is, wordt er weinig aandacht gegeven aan de mentale situatie. In deze blog leest u 10 tips om mentaal fit te worden.

 

Ga goed met uw tijd om.

Het is belangrijk om een goede balans te hebben tussen uw werk, ontspanning en slaap. Hiervoor is een gemakkelijk ezelsbruggetje, namelijk de 3 keer 8 regel = 24 uur. Hierbij wordt geadviseerd om maximaal 8 uur per dag te werken, 8 uur per dag te slapen en 8 uur te besteden aan ontspanning. Deze balans van tijd is perfect voor de mentale gezondheid.

 

Routine is enorm belangrijk. 

Ons lichaam en geest functioneert het beste bij routine en regelmaat. Sta bijvoorbeeld iedere dag rond hetzelfde tijdstip op en besteed iedere dag een dagdeel aan beweging. Door deze activiteiten gestructureerd te herhalen heeft dit invloed op uw mentale fitheid.

 

Stel duidelijke doelen.

Hoewel het voor de hand liggend klinkt om duidelijke doelen te stellen in het leven, is het niet voor iedereen gemakkelijk om deze na te leven. Ga voor uzelf na wat u echt belangrijk vind om te bereiken en hoe u dit wilt bereiken. Het stellen van lange termijn doelen geven u energie en doorzettingsvermogen.

 

Trigger uw hersenen.

Om antwoord te geven op de vraag hoe u mentaal fit wordt, is één van de antwoorden door uw hersenen te blijven triggeren. Hiermee wordt bedoeld om uitdaging te zoeken in activiteiten die u niet regelmatig doet. Het triggeren van de hersenen zorgt voor een betere concentratie en een jongere geest.

 

Wees niet bang om fouten te maken.

Het leven bestaat niet alleen uit perfectie en het vlekkeloos verloop van gebeurtenissen. Door het stellen van duidelijke doelen en het regelmatig triggeren van uw hersenen komt het voor dat u fouten maakt. Accepteer die fouten, want van fouten leert men.

 

Omring uzelf met positiviteit.

Om zelf positief in het leven te staan is het belangrijk dat u omringt wordt door positieve factoren. Het kan daarom helpen om uzelf de volgende vraag te stellen: maakt mij dit een beter persoon?

 

hoe mentaal fit worden?

Écht tot rust komen.

We leven in een wereld waar we continu bloot gesteld worden aan informatie. Daarom is het belangrijk om uzelf echt tot rust te laten komen. Een fijne bijkomstigheid is dat niets doen uw hersenen de ruimte geven om creatief te worden.

 

Reflecteer regelmatig.

Als u op het juiste pad bent voor uw mentale fitheid, is het belangrijk om te reflecteren. Denk hierbij aan het stellen van kritische vragen en het gevoel hierbij te kunnen definiëren. Een goede zelf reflectie is belangrijk voor de mentale gezondheid.

 

Kijk hoe mensen u voor gingen.

Er zijn vele manieren om aan uw mentale gemoedstoestand te werken, bijvoorbeeld het doen van meditatie of het volgen van mindfulness. Deze activiteiten hebben bij vele mensen veel positiviteit uitgepakt en is daarom zeker waard om zelf te proberen.

 

Extra tip: Mentaal Fit (5-HTP) van Vaud.

Mentaal Fit van de werkzame ingrediënt 5-HTP, is een supplement dat speciaal ontwikkeld is voor de hersenfuncties. Het helpt bij vermoeidheid en geeft energie.

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp ‘Hoe mentaal fit worden’? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.