Gewichtstoename tijdens de feestdagen en de maand december, men ontkomt er eigenlijk niet aan. Maar hoeveel kilo komt men aan tijdens deze periode van het jaar? Tijdens de kerst en nieuwjaar komt men gemiddeld 1,7 kilo aan, en tijdens de gehele maand december bijna 4,2 kilo. Dit heeft zowel te maken met het eten, maar ook het drinken van alcohol.

 

Waarom zoveel gewichtstoename?

De maand december staat natuurlijk in het teken van gezelligheid, cadeaus en uitgebreid en lekker eten. Dit zijn echter ook de grootste factoren waarom men last heeft van die extra kilo’s tijdens de feestdagen. Zo hebben we sinterklaas, kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerst dag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Tijdens deze feestelijke dagen laat men zich net meer gaan dan op andere momenten. Daarnaast toont onderzoek aan dat tussen de feestdagen men ook meer en ongezonder eet dan normaal.

 

Invloed van vetten en alcohol

We kunnen onderscheid maken in twee factoren die zorgen voor gewichtstoename tijdens de feestdagen in de maand december. Als eerste zijn dat de calorieën die men consumeert door middel van voedsel. Denk hierbij aan het uitgebreide diner, chocolade letters en oliebollen die rijk zijn aan vetten en suikers.

Daarnaast worden er veel calorieën opgenomen door de inname van alcohol. Deze calorieën worden namelijk direct opgeslagen als vet in het lichaam bovenop de dagelijkse behoefte. Daarnaast remt alcohol ook nog eens de stofwisseling en verbranding waardoor gewichtstoename onvermijdelijk wordt.

 

Geniet, maar met mate

Het is belangrijk om te genieten tijdens de feestdagen, juist nu. Naast de vervelende kilo’s tijdens de feestdagen, brengt het ook een hoop vreugde met zich mee. Toch is het belangrijk om de overtollige kilo’s niet de overhand te laten nemen, deze moeten er immers vaak weer in de maand januari vanaf. Dus geniet zeker, maar met mate.

Tip:

 

Video: Gewichtstoename tijdens de feestdagen

In deze video wordt kort uitgelegd hoe het gezondheidseffect precies werkt.

 

 

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp ‘Hoeveel gewichtstoename tijdens de feestdagen’? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.