Skip to content

Huid verzorging: Wat is de beste verzorging voor je huid?

Huid verzorging is essentieel voor de gezondheid van de huid. Op deze manier kan men zo lang mogelijk genieten van een jonge huid en het verouderingsproces vertragen. Wat is de beste verzorging voor je huid? Wat heeft je huid echt nodig? Hoe gezicht dagelijks verzorgen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Huid verzorging: Wat is de beste verzorging voor je huid?

Ieders huid is anders, dus is er niet één antwoord op de vraag wat de beste huidverzorging is. Er zijn echter enkele algemene tips die kunnen helpen om uw huid gezond te houden en er op zijn best uit te laten zien. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw huid er goed uit blijft zien en voelen

 

1.     De juiste voedingsstoffen

Allereerst is het voor een goede huid verzorging ongelooflijk belangrijk om de juiste voedingsstoffen via voeding binnen te krijgen. Een gezonde huid begint van binnenuit. Er zijn vitaminen, mineralen en kruiden die een verzorgende en beschermende functie hebben op de huid.

 

2. Zon bescherming

Het is ook noodzakelijk de huid te beschermen tegen Uv-straling van de zon. Deze straling kan namelijk de cellen in de huid beschadigen en zo huidveroudering veroorzaken. Het is daarom raadzaam om altijd zonnebrandcrème te dragen, ook als de zon niet fel schijnt.

 

3. Goed reinigen als huid verzorging

Een andere essentiële tip voor een goede huidverzorging is het dagelijks goed reinigen van de huid. Dit voorkomt dat vuil zich in de poriën nestelt, wat de gezondheid en het uiterlijk van de huid negatief beïnvloedt. Naast het dagelijkse reinigen wordt geadviseerd de huid één keer per week te scrubben om dode huidcellen te verwijderen.

 

4. Voorzichtig drogen

Het is belangrijk om de huid voorzichtig af te drogen. Velen drogen hun gezicht na het douchen af met de handdoek waarmee ze hun lichaam afdrogen. Dit is niet aan te raden omdat deze handdoek vaak te ruw is voor de huid en veel bacteriën bevat die een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Het is raadzaam om de huid aan de lucht te drogen.

 

5. Koud water

Het gebruik van koud water om het gezicht te reinigen, bijvoorbeeld onder de douche, heeft een positieve invloed op de bloedcirculatie en stevigheid van de huid. Bovendien droogt warm water de huid uit.

 

6. Hydrateren als huid verzorging

De huid verliest voortdurend vocht, zowel tijdens warme als koude periodes. Daarom is het voor een goede huidverzorging belangrijk om goed te hydrateren. Dit kan door middel van hydraterende crèmes en door voldoende water te drinken.

 

7. Crèmes en lotion

Het gebruik van huidverzorgingsproducten zoals crèmes en lotions wordt aangeraden. Hierbij is het van belang hoogwaardige producten te gebruiken die passen bij het huidtype. Een vette huid vereist andere producten dan een droge huid. Ook wordt geadviseerd zo zuiver mogelijke producten te gebruiken.

 

8. Voor de gevoelige huid

Het is ook belangrijk om de gevoelige huid extra aandacht te geven. Er zijn verschillende gebieden op het lichaam waar een droge huid veel voorkomt, bijvoorbeeld: handen, voeten, armen en scheenbenen. Op deze plekken wordt geadviseerd om extra verzorgende producten te gebruiken.

 

9. Voldoende beweging

Naast de ondersteuning van de gezondheid heeft lichaamsbeweging ook een positieve invloed op de huid verzorging. Omdat het bloed tijdens het sporten sneller circuleert, heeft dit een positief effect op het zuurstoftransport in het lichaam. Dit zorgt er weer voor dat de huid optimaal wordt ondersteund. 

 

10. Schoon beddengoed 

Voor een goede huid verzorging is het belangrijk het beddengoed vaak te wassen en schoon te houden. Tijdens het slapen verliest men namelijk vocht, dode huidcellen en bacteriën. Deze komen op het kussen terecht, waarna ze de tijd hebben om zich op en in de huid te nestelen. Schoon beddengoed is dus essentieel.

 

11. Goede nachtrust als huid verzorging

Naast schoon beddengoed is het belangrijk om voldoende te slapen. De regeneratie van de huid vindt namelijk plaats tijdens de slaap. Bovendien veroorzaakt gebrek aan slaap een verminderde bloedcirculatie, met alle gevolgen van dien.

 

12. Inwendige huid verzorging

Naast uitwendige huid verzorging door middel van crèmes en lotion is het belangrijk om de huid ook inwendig te verzorgen. Dit kan door middel van supplementen met de juiste dosis voedingsstoffen die de huid van binnenuit ondersteunen.

Shop gerelateerd aan huid verzorging

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Huid verzorging: Wat is de beste verzorging voor je huid?’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.