Huid verzorging: tips en advies

huid verzorging

Huid verzorging is belangrijk om de huid gezond te houden. Op deze manier kan men zo lang mogelijk genieten van een jonge huid en het verouderingsproces vertragen. In dit artikel worden wetenschappelijk onderbouwde tips gegeven voor een goede huidverzorging.

In dit artikel

Huid verzorging tips:

1. De juiste voedingsstoffen

Als eerste is het onwijs belangrijk voor een goede huidverzorging, om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen door middel van voeding. Een gezonde huid begint écht van binnenuit. Zo zijn er vitamines, mineralen en kruiden die een verzorgende en beschermende functie op de huid hebben.

 

2. Zon bescherming

Daarnaast is het noodzakelijk om de huid te beschermen tegen uv-straling afkomstig van de zon. Deze straling zorgt er namelijk voor dat cellen in de huid kunnen beschadigen, waardoor huidveroudering plaatsvindt. Het is daarom geadviseerd om altijd een zonnebeschermingsproduct te dragen, ook wanneer de zon niet fel schijnt.

 

3. Goed reinigen

Een ander essentiële tip voor een goede huid verzorging is, om de huid iedere dag goed te reinigen. Hierdoor wordt voorkomen dat vuil zich in de poriëren nestelt, wat een negatieve invloed heeft op de gezondheid en uitstraling van de huid. Naast de dagelijkse reiniging is geadviseerd om één keer per week de huid te scrubben voor het verwijderen van dode huidcellen.

 

4. Voorzichtig drogen

Het is belangrijk om de huid voorzichtig te drogen. Vele drogen hun gezicht na het douchen af met de handdoek waarmee zij hun gezicht afdrogen. Dit is afgeraden omdat deze handdoek vaak te ruw is voor de huid en veel bacteriën bevat die een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Het is geadviseerd om de huid op te laten drogen door de lucht.

 

5. Koud water

Door koud water te gebruiken voor het reinigen van het gezicht, bijvoorbeeld onder de douche, heeft dit een positieve invloed op de bloedcirculatie en op de stevigheid van de huid. Daarnaast zorgt warm water ervoor dat de huid uitdroogt.

 

6. Hydrateren

De huid verliest continu vocht, zowel tijdens warme als koude periodes. Het is daarom belangrijk voor een goede huid verzorging om goed te hydrateren. Dit kan door middel van hydraterende crèmes en door het drinken van voldoende water.

 

7. Crèmes en lotion

Het gebruik van verzorgende producten voor de huid, zoals crèmes en lotion, zijn geadviseerd. Het is hierbij belangrijk om kwalitatief goede producten te gebruiken die passen bij het huidtypen. Bij een vette huid horen andere producten als bij droge huid. Daarnaast is het geadviseerd om zo zuiver mogelijke producten te gebruiken.

 

8. Voor de gevoelige huid

Daarnaast is het belangrijk om de gevoelige huid extra aandacht te geven. Zo zijn er verschillende plekken op het lichaam waarbij een droge huid vaak voorkomst, bijvoorbeeld: handen, voeten, armen en schenen. Op deze plekken is het geadviseerd om extra verzorgende producten te gebruiken.

 

9. Voldoende beweging

Naast dat sporten de gezondheid ondersteunt, heeft het ook een positieve invloed op de huid verzorging. Doordat tijdens het sporten het bloed sneller gaat circuleren, heeft dit een positieve invloed op het zuurstoftransport in het lichaam. Dit zorgt er weer voor dat de huid een optimale ondersteuning krijgt.

 

10. Schoon beddengoed 

Voor een goede huid verzorging is het belangrijk om het beddengoed vaak te wassen en schoon te houden. Tijdens het slapen verliest men namelijk vocht, dode huidcellen en bacteriën. Deze komen op het kussen terecht, waarna deze de tijd krijgen om op en in de huid te nesten. Schoon beddengoed is daarom essentieel.

 

11. Goede nachtrust

Naast het hebben van schoon beddengoed, is het belangrijk om voldoende nachtrust te krijgen. Tijdens het slapen vindt er namelijk huidvernieuwing plaats. Daarnaast zorgt een slaaptekort voor een verminderde bloedcirculatie, met alle gevolgen van dien.

 

12. Inwendige huid verzorging

Naast uitwendige huid verzorging door middel van crèmes en lotion, is het belangrijk om de huid inwendig te verzorgen. Dit kan door middel van supplementen met de juiste dosering voedingsstoffen die de huid van binnenuit ondersteunen.

Anti Aging Collageen

  • Ondersteunt bij veroudering
  • Voor huid, haar, nagel
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Huid verzorging’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.