Er zijn verschillende invloeden op de vruchtbaarheid van de man. Zo zijn mannen in tegenstelling tot vrouwen lang vruchtbaar. Vanaf de leeftijd van 45 jaar gaat de kwaliteit van het sperma echter wel achteruit, de zaadcellen worden minder bewegelijk en de zaadlozing wordt kleiner. Echter zijn er mannen die na hun 50ste kinderen krijgen. In deze blog wordt de vruchtbaarheid en de invloeden hierop toegelicht.

 

Alcohol, roken en drugs

Deze hebben alle drie invloed op het sperma en hiermee de vruchtbaarheid van de man. Het is daarom ook aan te raden om te stoppen met het drinken van alcohol wanneer een kind gewenst is. Wanneer men meer dan twee glazen alcohol per dag drinkt of regelmatig veel drinkt, gaat de kwaliteit van het sperma snel achteruit. Ook kan het invloed hebben op de gezondheid van een ongeboren kind. Daarnaast kan roken en het gebruik van drugs invloed hebben op verminderde vruchtbaarheid van de man.

 

Steroïden

Deze chemische hormonen wordt gebruikt door fanatieke sporters. Het gebruik hiervan brengt echter risico’s met zich mee. Het heeft niet alleen invloed op de persoon zelf maar ook op het sperma. Steroïden zorgen ervoor dat er minder testosteron wordt aangemaakt. Dit resulteert in kleinere zaadballen en minder sperma. Echter verdwijnen deze effecten in veel gevallen na enkele maanden wanneer men stopt met steroïden.

 

Overgewicht

Het hebben van overgewicht heeft ook invloed op de vruchtbaarheid van de man. Dit heeft namelijk effect op de aanmaak van het testosteron in het lichaam. Wanneer een gezond gewicht behaald word, neemt het testosteron gehalte weer toe.

 

Invloeden op de vruchtbaarheid van de man

Overige invloeden op de vruchtbaarheid van de man

Echter zijn er nog vele andere factoren die invloed hebben op de vruchtbaarheid van de man. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

  • Het gebruik van medicijnen. Het is verstandig om met uw arts te overleggen wanneer u denkt dat de medicatie invloed heeft op de vruchtbaarheid.
  • Het hebben van stress. Alhoewel het wegnemen van stress niet vanzelf sprekend is, is het noodzakelijk voor de gezonde productie van de zaadcellen.
  • Voldoende vitamines. Het is erg belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, juist wanneer u de kwaliteit van het sperma wilt ondersteunen.

 

Tip: Sperm Support is rijk aan een dosering Zink en Selenium die goed zijn voor de kwaliteit van het sperma.

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp of over het product? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *