Klaarkomen: alles wat u moet weten

klaarkomen

Klaarkomen is een lichamelijk fenomeen wat gepaard gaat met seksuele prikkels en verlangens. Maar wat is het precies? Wat is het verschil van een orgasme tussen mannen en vrouwen? En welke fases bereik je tijdens het klaarkomen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die hierbij horen.

In dit artikel

Klaarkomen – wat is het precies?

Het punt van klaarkomen, het orgasme genoemd, is het moment dat het hormoon endorfine in de bloedbaan terecht komen wat leidt tot een hoogtepunt. Dit hoogtepunt wordt bereikt tijdens het ervaren van seksuele prikkels en is voelbaar doordat de spieren rondom de genitaliën zich samentrekken. Ook wordt het klaarkomen beschreven als een warm en euforisch gevoel wat voelbaar is in het hele lichaam. Nadat het orgasme is geweest, ontspannen alle spieren wat een rustgevend gevoel geeft. Nu is er een verschil tussen het klaarkomen van mannen en vrouwen in veel verschillende opzichten.

 

Klaarkomen vrouw

Een vrouw komt op een andere manier klaar dan een man. Bij vrouwen wordt een orgasme meestal gestimuleerd door prikkels bij de clitoris. Door de aanrakingen van verschillende erogene zones van het lichaam, wordt de clitoris door zenuwuiteinden geprikkeld. Bij voldoende prikkelingen ontstaat een orgasme, waarbij de spieren van de bekken en baarmoeder zich meerdere malen samentrekken waarna deze weer ontspannen. Bij het ervaren van dit hoogtepunt kunnen vrouwen ook ejaculeren, in de volksmond squirten. Tot slot duurt een gemiddeld orgasme van een vrouw twintig seconden.

 

Klaarkomen man

Naast het orgasme van een vrouw, komen mannen op een andere manier tot hun hoogtepunt. Bij mannen wordt de penis stijf doordat de zwellichamen in de penis zich ophopen met bloed, ook wel een erectie genoemd. Hierdoor wordt de voorhuid iets naar achter getrokken waardoor de eikel bloot komt te liggen. Dit gedeelte bevat veel zenuwuiteinden en zorgen ervoor dat bij prikkelingen de man kan klaarkomen. Op het moment dat deze genoeg wordt geprikkeld, hoopt het sperma zich op en verlaat via de urinebuis de penis. Dit wordt ejaculeren genoemd. In tegenstelling tot vrouwen, duurt een mannelijk orgasme zes tot negen secondes.

5 fases van klaarkomen

Ondanks dat het klaarkomen voor vele het uiteindelijke doel is tijdens seks, is het een onderdeel van vijf verschillende fases:

 1. Verlangen – Bij de eerste fase wordt het lichaam blootgesteld aan seksuele prikkels in verschillende vormen. Deze prikkels kunnen leiden tot opwinding.
 2. Opwinding – Daarna worden deze prikkels omgezet naar opwinding die vooral voelbaar zijn in de genitaliën zones.
 3. Plateau – Vervolgens ontstaat een nieuwe fase waarbij opwinding constant is, waarbij een orgasme geprikkeld wordt. Deze fase is meestal tijdens het hebben van seks.
 4. Klaarkomen – Het hoogtepunt van alle seksuele prikkels zorgt voor een orgasme waarbij alle spieren samentrekken.
 5. Ontspanning – Tot slot ontspannen alle spieren zich waardoor het lichaam weer ontspant.

Sexual Support

 • Ondersteunt seksuele prestaties
 • Invloed op hormonen
 • Voor mannen en vrouwen
 • 100% natuurlijk
 • Zwitserse kwaliteit
 • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Klaarkomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.