Klaarkomen: man, vrouw en fases

Klaarkomen is een lichamelijk fenomeen wat gepaard gaat met seksuele prikkels en verlangens. Maar wat is klaarkomen precies? Wat is het verschil van een orgasme tussen mannen en vrouwen? En welke fases bereik je tijdens het klaarkomen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Klaarkomen – wat is het precies?

Het punt van klaarkomen, ook wel het orgasme genoemd, is het moment dat het hormoon endorfine in de bloedbaan terecht komen wat leidt tot een hoogtepunt. Dit hoogtepunt wordt bereikt tijdens het ervaren van seksuele prikkels en is voelbaar doordat de spieren rondom de genitaliën zich samentrekken. Ook wordt klaarkomen beschreven als een warm en euforisch gevoel wat voelbaar is in het gehele lichaam. Nadat het orgasme is geweest, ontspannen alle spieren wat een rustgevend gevoel geeft. Nu is er een verschil tussen het klaarkomen van mannen en vrouwen in veel verschillende opzichten.

Klaarkomen vrouw

Een vrouw komt op een andere manier klaar dan een man. Het orgasme van een vrouw wordt meestal gestimuleerd door prikkels rondom de clitoris. Door de aanrakingen van verschillende erogene zones van het lichaam, wordt de clitoris door zenuwuiteinden geprikkeld. Bij voldoende prikkelingen ontstaat een orgasme, waarbij de spieren van de bekken en baarmoeder zich meerdere malen samentrekken waarna deze weer ontspannen. Bij het ervaren van dit hoogtepunt kunnen vrouwen ook ejaculeren, in de volksmond squirten genoemd (spuitend klaarkomen). Tot slot duurt een gemiddeld orgasme van een vrouw gemiddeld twintig seconden.

Klaarkomen man

Naast het orgasme van een vrouw, komen mannen op een andere manier tot hun hoogtepunt. Bij mannen wordt de penis stijf doordat de zwellichamen in de penis zich ophopen met bloed, ook wel een erectie genoemd. Hierdoor wordt de voorhuid iets naar achter getrokken waardoor de eikel bloot komt te liggen. Dit gedeelte bevat veel zenuwuiteinden en zorgt ervoor dat bij prikkelingen de man kan klaarkomen. Op het moment dat deze genoeg wordt geprikkeld, hoopt het sperma zich op en verlaat via de urinebuis de penis. Dit wordt ejaculeren genoemd (spuitend klaarkomen). In tegenstelling tot vrouwen, duurt een mannelijk orgasme zes tot negen secondes.

5 fases van klaarkomen

Ondanks dat het klaarkomen voor vele het uiteindelijke doel is tijdens seks, is het een onderdeel van vijf verschillende fases:

  1. Verlangen – Bij de eerste fase wordt het lichaam blootgesteld aan seksuele prikkels in verschillende vormen. Deze prikkels kunnen leiden tot opwinding.
  2. Opwinding – Daarna worden deze prikkels omgezet naar opwinding wat vooral voelbaar is in de genitaliën zones.
  3. Plateau – Vervolgens ontstaat een nieuwe fase waarbij de opwinding constant is en een orgasme geprikkeld wordt. Deze fase is meestal tijdens het hebben van seks.
  4. Klaarkomen – Het hoogtepunt van alle seksuele prikkels zorgt voor een orgasme waarbij alle spieren samentrekken.
  5. Ontspanning – Tot slot ontspannen alle spieren zich waardoor ook het lichaam weer kan ontspannen.

Shop gerelateerd aan klaarkomen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Klaarkomen: man, vrouw en fases’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

1 Reactie

  1. Goedenavond. Ik wil graag weten hoe me man soms heel veel klaarkomt tijdens het pijpen en hij komt constant klaar maar normaal komt hij gewoon klaar. Is het een soort van squirten ?


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *