Is kurkuma gezond?

is kurkuma gezond

Kurkuma is gezond, daar is iedereen het over eens. Echter kan kurkuma veel ruimer ingezet worden dan de meeste mensen denken. Het is een super kruid dat de afgelopen jaren erg gegroeid is in populariteit. Voorheen werd het voornamelijk gevonden in de Indiase keuken, maar tegenwoordig wordt het zelfs als supplement verkocht. In dit artikel kunt u lezen welke voordelen kurkuma met zich mee brengt.

In dit artikel

Is kurkuma gezond?

Afvallen

Kurkuma kan helpen bij het afvallen. De combinatie met Orthosiphon is ideaal om een afslankkuur mee te starten of om tijdens gewichtsverlies te gebruiken. Deze combinatie is te vinden in een supplement. Kurkuma is namelijk een effectief middel omdat het invloed heeft op de bloedsuikerspiegel, waardoor het lichaam minder vet opslaat en gemakkelijker vet kan verbanden.

 

Veroudering

Naar het effect van kurkuma op veroudering zijn verschillende onderzoeken gedaan. Curcumine de werkende stof, kan helpen tegen veroudering van het lichaam doordat het lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. Dat zijn schadelijke deeltjes die in het lichaam ontstaan door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan make-up, alcohol, medicijnen, roken, verontreinigde lucht en vooral stress.

 

Depressie

Curcumine is een veel gebruikt kruid dat ondersteunt bij depressies of depressieve gevoelens. Het kan in combinatie gebruikt worden met sommige medicijnen, echter is het geen vervanger van medicatie.

 

Hart en bloedvaten

Dat de conditie van het hart en de bloedvaten belangrijk is voor de gezondheid is duidelijk. Hierbij speelt voeding een belangrijk rol, suiker in overmate is bijvoorbeeld zeer schadelijk voor de gezondheid. Terwijl kurkuma juist gezond is voor het hart en de bloedvaten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar kurkuma en er kwam naar voren dat het dezelfde werking kan heeft als een aantal medicijnen. Een natuurlijke vervanger voor een medicijn is altijd een gezond alternatief.

 

Ontgiftend

Kurkuma is een krachtige antioxidant en ondersteunt onder andere de lever en spijsvertering. Doordat kurkuma zuiverend werkt is, wordt het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam ondersteunt.

 

Cholesterol

Veel cholesterol medicijnen zijn schadelijk voor het lichaam, chemisch geproduceerd en kunnen nare bijwerkingen hebben. Kurkuma is daarentegen een gezond en krachtig alternatief met veel gezondheidseffecten.

 

Natuurlijke pijnstiller

Kurkuma kan gebruikt worden als natuurlijke pijnstiller. Men kan er voornamelijk baat bij hebben wanneer zij last hebben van gewrichten. Daarnaast is het veiliger omdat er geen maag- en darmklachten opspelen bij het langdurig gebruik ervan, dit in tegenstelling tot medicijnen.

 

Ontstekingsremmend

Onderzoek heeft uitgewezen dat kurkuma een veilige en effectieve behandeling is voor een aantal chronische aandoeningen, tevens kan het over ontstekingsremmende eigenschappen beschikken.

Curcuma Forte

  • Ondersteunt de gezondheid
  • Curcuma Longa en Orthosiphon
  • Exclusieve dosering
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Is kurkuma gezond’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.