Lactosevrij: melk, yoghurt en slagroom

Een lactosevrij voedingspatroon is de norm voor een groot gedeelte van de bevolking. Welke producten zijn lactosevrij? Wat mag je niet als je lactose-intolerantie? Wat is lactose vrij? Hoe eet ik lactosevrij? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Wat is lactosevrij?

Lactosevrij betekent dat er in bepaalde levensmiddelen geen lactose aanwezig is. Deze uitsluiting van lactose kan heel belangrijk zijn voor mensen die lijden aan lactose intolerantie of lactose allergie. Hierbij is er te weinig lactase aanwezig in het spijsverteringsstelsel waardoor voedingsmiddelen die lactose bevatten (zuivel) moeilijk verwerkt kunnen worden.

Welke producten zijn lactosevrij?

Op het moment dat een lactose intolerantie of -allergie wordt vastgesteld, is het belangrijk om de voeding aan te passen aan het spijsverteringsstelsel. Het beste voor het lichaam is om alleen producten te consumeren die lactosevrij zijn of een minimale hoeveelheid lactose bevatten:

  • Lactosevrije melk
  • Plantaardige melk (sojamelk, havermelk, amandelmelk)
  • Chocolademelk (lactosevrij)
  • Lactosevrije boter/margarine
  • Lactosevrij broodbeleg
  • Lactosevrije kaas (smeerkaas, jonge kaas, mozzarella)

Lactosevrije recepten

Er zijn verschillende recepten die gebruik maken van een lactosevrij dieet. Zo biedt de Albert Heijn 2197 verschillende recepten die geen lactose gebruiken. Ook Leukerecepten.nl heeft een groot aanbod van recepten die lactosevrij zijn.

Lactase pillen

Toch is het voor velen zeer moeilijk om een dieet aan te houden dat volledig lactosevrij is of dat een minimale hoeveelheid lactose bevat. Daarom kunnen lactase pillen een oplossing bieden wanneer het niet haalbaar is om lactosevrije voeding te consumeren. Dit lactase supplement helpt om de lactose in voedsel te verwerken in het spijsverteringsstelsel.

Shop gerelateerd aan lactosevrij

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Lactosevrij’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *