Mentaal fit

Mentaal fit, ook wel de mentale gezondheid is ontzettend belangrijk. Eenieder heeft wel is een periode waarin hij of zij zich minder gelukkig voelt en het aanvoelt alsof alles extra moeite kost. Dit komt voornamelijk voor tijdens de winter, maar kan het hele jaar voorkomen. Tijdens deze voor het gevoel minder gelukkige periode, heeft u het gevoel nergens zin in te hebben, op dat moment bent u mentaal minder fit. In dit artikel zal worden toegelicht wanneer en waarom deze periodes voorkomen.

Mentaal Fit betekenis 

Ten eerste zal worden toegelicht hoe wij mentaal fit definiëren; Concentreren, communiceren, vrolijkheid, uzelf accepteren en om kunnen gaan met veranderingen. Wanneer iemand mentaal fit is zit diegene lekker in zijn vel, staat positief in het leven, heeft minder last van stress en kan obstakels en problemen in het leven gemakkelijker overwinnen. Wanneer iemand dus niet mentaal fit is, staat diegene minder “positief” in het leven dan hierboven beschreven.

Minder gelukkig door een winterdip

Een winterdip is een milde vorm van een winterdepressie waar voornamelijk vermoeidheid een grote rol speelt. Wanneer u tijdens de herfst en wintermaanden naast vermoeidheid, ook last heeft van somberheid en negatieve gedachten zou u te maken kunnen hebben met een winterdepressie.

Een winterdip heeft te maken met veranderingen in de hoeveelheid licht. Wanneer de herfst begint wordt het eerder donker, komt de zon later op en geeft de zon daarnaast ook nog minder licht. Door de donkere dagen maakt het lichaam meer melatonine aan. Melatonine is een slaaphormoon dat invloed heeft op uw dag/nachtritme, uw slaapgewoonte en uw stemming. Normaal gesproken komt melatonine op wanneer het donker wordt en neemt het af als het licht wordt. Wanneer men in de wintermaanden  overdag weinig buitenkomt, kan het percentage melatonine in het lichaam overdag te hoog worden. Dit is de reden dat men overdag moe, lusteloos en minder mentaal fit is.

Tekort aan serotonine 

Echter kan het ook voorkomen dat men zich tijdens de zomer in een dip zit, dit kan te maken hebben met het serotonine gehalte in de hersenen. Serotonine is ook een hormoon dat invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, orgasme en eetlust. U kunt zich er dus bij voorstellen dat wanneer het serotonine gehalte laag is u minder zin heeft in aller en in een dip kan raken.

Melatonine en serotonine hebben een relatie met elkaar. Van serotonine krijgt u energie en van melatonine wordt u slaperig, beide zijn essentieel voor de mentale gezondheid. Heeft u van één van de twee een tekort, dan kunt u minder mentale fitheid ervaren.

Invloed van 5-HTP

Om mentaal fit te worden is  het dus belangrijk om de hoeveelheid hormonen, melatonine en serotonine in balans te houden. 5-HTP produceert serotonine en dat kan weer worden omgezet in melatonine. Hierdoor kan 5-HTP voor balans zorgen.

Tip: Mentaal Fit (5-HTP) van Vaud bevat een combinatie van Vitamine B6 en het aminozuur 5-hydroxytryptofaan (5-HTP). Het wordt voornamelijk gebruikt voor men die aandacht wilt geven aan de mentale gezondheid.

Video: Mentaal fit supplement, voor de mentale gezondheid

Het supplement Mentaal Fit met 5-HTP, is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van de mentale gezondheid. In deze korte video wordt uitgelegd waaraan het bijdraagt en wat de voordelen zijn van het product.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *