Er zijn veel nadelen aan te snel afvallen. Toch zijn er veel mensen die het liefst zo snel mogelijk afvallen om hun gewenste resultaat te behalen. Toch kent dit op vele vlakken veel nadelen voor uw gezondheid, maar ook op uw uiteindelijke doel. In dit artikel worden de vijf grootste nadelen toegelicht van te snel afvallen.

 

1. Gemis van belangrijke voedingsstoffen

Zodra men acuut start met een zogenoemd crashdieet, worden er op alle voedingsstoffen die calorieën bevat bezuinigd. Zo worden er vaak geen suikers, vetten en koolhydraten meer gegeten. Niet geheel onbegrijpelijk, want deze voedingsstoffen staan in verband met het vetpercentage van het lichaam. Toch zijn deze voedingsstoffen onmisbaar en onwijs belangrijk voor uw lichaam. Het zijn niet voor niets voedingsstoffen. Door te snel af te vallen krijgt u deze belangrijke stoffen minder of nauwelijks meer binnen, waardoor dit nadelige gevolgen heeft op uw gezondheid.

Tip: Kwalitatieve vitamines en mineralen van Vaud

 

2. Ongezonde lichamelijke impact

Door het gemis van deze belangrijke voedingsstoffen, heeft dit een negatieve invloed op uw lichamelijke gezondheid. Zo worden er minder vitamines, mineralen en vezels geconsumeerd, terwijl deze juist zo belangrijk zijn voor uw gezondheid. Hierdoor kunt u last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, etc. Kortom te snel afvallen heeft een ongezonde impact op uw lichaam.

 

3. JoJo-effect en gewichtstoenamen

Naast de nadelige gezondheidseffecten heeft het te snel afvallen ook invloed op het einddoel, namelijk gewicht verliezen. Doordat men in een korte periode te veel en te snel afvalt, ontstaat het JoJo-effect. Dit resulteert in gewichtscyclus, waarbij de kwijt geraakte kilo’s er net zo snel weer aankomen als dat ze eraf zijn gegaan. Deze kilo’s komen er weer aan wanneer u terug gaat naar uw normale caloriebehoefte. Hierdoor is het JoJo-effect een van de grootste nadelen van te snel afvallen.

Tip: Supplement JoJo-effect Support, voorkomt het JoJo-effect bij gewichtsverlies.

 

4. Verlies geen lichaamsvet, maar spieren

Wanneer men snel kilo’s probeert kwijt te raken door het volgen van een zogenoemd crashdieet, verliest men juist alles behalve vetweefsel. Terwijl dat juist het doel is. In eerste instantie verliest het lichaam vocht, waarna spiermassa volgt. Hierdoor gaat het lichaam als het ware in ‘crisisstand’ waardoor het de stofwisseling verlaagd. Het gevolg hiervan is dat de energie die het lichaam binnenkrijgt opslaat als vet. Dit heeft dan weer grote gevolgen voor het JoJo-effect.

 

5. Niet vol te houden

Naast alle nadelige gezondheid effecten en het eindresultaat, is deze manier van afvallen niet duurzaam en vol te houden. Deze manier van diëten houden de meesten maximaal enkele weken vol. Terwijl op een gezonde manier afvallen veel beter vol te houden is, met een daadwerkelijk resultaat als succes. 

 

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Nadelen te snel afvallen’? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.