Obstipatie verhelpen

Obstipatie verhelpen? De aandoening kan van grote invloed zijn op iemand zijn of haar leven, het verhelpen van de symptomen kan hierdoor essentieel zijn. Wat werkt laxerend en snel? Waar moet je snel van poepen? Wat moet je doen als je niet kan poepen? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Obstipatie verhelpen

Er zijn verschillende manieren om obstipatie te verhelpen, de een effectiever dan de ander. Dit heeft te maken met de verschillende oorzaken en symptomen van obstipatie. De meest effectieve manieren om obstipatie te verhelpen worden besproken.

 

Beweging

Als eerste is het belangrijk om voldoende te bewegen om obstipatie te verhelpen. Lichaamsbeweging zorgt er namelijk voor dat de darmen actief blijven, wat noodzakelijk is om de ontlasting op een natuurlijke manier het lichaam te laten verlaten. Het advies is om minimaal 45 minuten per dag te bewegen.

 

Gezonde voeding

Ook gezonde voeding is essentieel om obstipatie te verhelpen. Gezonde voeding bevat namelijk veel verschillende voedingsstoffen die goed zijn voor de gezondheid van de darmflora, maar ook de algemene gezondheid.

 

Vezelrijke voeding

Een van de belangrijkste manieren om verstopping te verhelpen is het eten van vezelrijke voeding. Deze vezels zorgen er namelijk voor dat water wordt opgenomen in de ontlasting, waardoor deze zachter van structuur wordt. Het gevolg hiervan is dat de ontlasting gemakkelijker het lichaam verlaat. Voorbeelden van vezelrijke voeding zijn; groene groente, fruit en volkoren producten.

 

Ontbijten

Ook het niet overslaan van het ontbijt is erg belangrijk. Door te ontbijten worden de darmen aan het begin van de dag in werking gezet. Dit heeft een positief effect op de stoelgang en ontlasting.

 

Water drinken

Tevens is het essentieel om obstipatie te voorkomen om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Door voldoende water te drinken droogt de ontlasting minder snel uit, wat het gemakkelijker maakt om het toilet te bezoeken.

 

Toiletbezoek bij aandrang

Daarnaast is het geadviseerd om direct het toilet te bezoeken bij het gevoel van aandrang. Op het moment dat dit wordt uitgesteld, kan de ontlasting verder verharden wat weer een negatieve invloed heeft op de stoelgang.

 

Lauw water drinken

Ook het drinken van lauw water op een lege maag in de ochtend helpt om obstipatie te voorkomen. Het lauwe water zorgt er namelijk voor dat de darmwerking wordt aangewakkerd.

 

Melkzuurbacteriën

Tevens helpen melkzuurbacteriën bij het instant houden van een gezonde darmflora. Deze bacteriën in zure melkproducten (kwark, yoghurt, karnemelk) zorgen mede voor het reguleren van de spijsvertering.

 

Niet roken

Daarnaast is het geadviseerd om niet te roken bij het last hebben van obstipatie. Roken zorgt er namelijk voor dat het maag-darmkanaal geïrriteerd raakt, wat een negatieve invloed heeft op de verkering van de ontlasting.

 

Voedingssupplementen

Tot slot kunnen voedingssupplementen helpen bij het verhelpen van obstipatie. Het supplement Plantago Ovata heeft namelijk een bevorderende werking op de stoelgang en ondersteunt de darmtransit.

Shop gerelateerd aan obstipatie verhelpen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Obstipatie verhelpen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *