Omega 3 visolie

Omega 3 visolie is een vetzuur die goed is voor het hart. Deze vetzuren kunnen een bijdragen leveren aan eenieder zijn gezondheid. Zo heeft het naast de positieve invloed op het hart, heeft het vele andere positieve gezondheidseffecten. In dit artikel wordt uitgelegd wat omega 3 visolie precies is, wat de juiste bronnen zijn en wat het bijdraagt aan de gezondheid.

Wat zijn vetzuren?

Omega vetzuren zijn meervoudige onverzadigde vetzuren, die voornamelijk gewonnen worden uit vis, schelpdieren en schaaldieren. Bij omega-vetzuren kunnen we onderscheidt maken tussen verschillende varianten. De drie bekendste zijn:

Doordat het lichaam deze bovengenoemde vetzuren niet zelf kan produceren, is het belangrijk dat deze gewonnen worden uit de juiste voeding. Daarnaast kan een toevoeging van een supplement ondersteuning bieden.

Gezondheidseffecten: omega 3 visolie

De vetzuren hebben vele positieve effecten op de gezondheid. Het is daarom geadviseerd om voldoende vetzuren door middel van voeding en/of supplement binnen te krijgen. Dit heeft namelijk effect op de volgende gezondheid aspecten:

  • Goed voor het gezichtsvermogen (helpt om normaal te kunnen zien)
  • Goed voor de hersenen (is een belangrijke bouwstof voor de hersenen)
  • Draagt bij aan behoud van een normaal vetgehalte in het bloed (triglyceridengehalten)
  • Voor het behoud van een goede/normale/bloeddruk
  • Goed voor het hart

Bronnen omega 3 vetzuren

Zoals vermeld kan het lichaam zelf niet de vetzuren produceren en zal dus gewonnen moeten worden uit de juiste voeding en/of supplementen. Zo wordt uit deze voedingsmiddelen vetzuren gewonnen:

Video: Omega 3 visolie, voor het hart

In deze korte video wordt uitgelegd hoe het gezondheidseffect precies werkt. Bekijk Omega 3-Visolie van Vaud hier

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.