Ontgiften lichaam
Het lichaam ontgiften kan een bijdrage leveren aan de gezondheid. Zo stijgt de populariteit van het ontgiften van het lichaam enorm. Maar wat is het precies? Hoe kun je je lichaam ontgiften? Is het echt noodzakelijk? En wanneer doe je dit? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.
Lichaam ontgiften – wat is het?
Bij het ontgiften van het lichaam, ook wel detox genoemd, worden afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam gereinigd. Het orgaan dat hier een grote rol in speelt is de lever. Deze zorgt er namelijk voor dat de stoffen via de natuurlijke weg het lichaam verlaten. Het verloop van het ontgiften kan op veel verschillende manieren. Zo kan men een sapkuur volgen, vasten, detox diëten, warmtebehandelingen of met behulp van supplementen. Er zijn talloze manieren om te ontgiften.
Ontgiften van de lever
Zoals besproken speelt de lever een belangrijke rol bij het lichaam ontgiften. Dit heeft te maken met het feit dat de lever ervoor zorgt dat gifstoffen zich aan het gal binden. Op het moment dat dit gebeurt, worden deze samen via de natuurlijke weg uitgescheiden. De gezondheid van de lever is dus zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam zo goed mogelijk gereinigd wordt.
Is het lichaam ontgiften nodig?
In principe is het lichaam zelf in staat om de meeste afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Echter zijn er verschillende stoffen in voeding waar het lichaam meer moeite mee heeft om deze uit te scheiden. Voorbeelden hiervan zijn toxische stoffen die verwerkt zijn in onze hedendaagse voeding.
Het volledig vermijden van de inname van deze stoffen is bijna onmogelijk. Toch kan het helpen om de organen, in het bijzonder de lever te ondersteunen, door het proces van ontgiften te bevorderen. Zo voorkomt men dat deze organen overbelast raken.
Wanneer lichaam ontgiften?
In sommige gevallen kan een ondersteuning, door het lichaam te ontgiften, bijdragen aan de gezondheid:
- Bij geregelde alcoholconsumptie. In dit geval kan de lever overbelast raken.
- Bij overmatige vetinname. Dit komt vaak voor door een langere periode ongezonde voeding te consumeren.
- Tijdens een overschot van toxische stoffen. Dit kan voorkomen bij een langdurige inname van voeding met deze stoffen (bewerkte vissoorten).
- Na het gebruik van medicatie. Op dit moment kan de lever ondersteunt worden door het ontgiften te stimuleren.
- Tijdens het afvallen (gewichtsverlies). Door op dat moment het lichaam te ontgiften worden de stoffen die het verliezen van gewicht remmen verwijderd.
Shop gerelateerd aan ontgiften lichaam
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Ontgiften lichaam’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.
Nog geen reacties, wees de eerste!