Ontgiften lichaam

ontgiften lichaam

Ontgiften van het lichaam kan erg belangrijk zijn voor de ondersteuning van de gezondheid. Zo stijgt ook de populariteit voor het reinigen van de organen. Inmiddels zijn er veel verschillende manieren ontwikkeld voor dit proces. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken voor het ontgiften van het lichaam.

In dit artikel

Ontgiften van het lichaam – wat is het?

Bij het ontgiften van het lichaam, ook wel detox genoemd, worden de afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam gereinigd. Het orgaan wat hier een grote rol in speelt is de lever. Deze zorgt er namelijk voor dat deze stoffen via de natuurlijke weg het lichaam verlaten. Het verloop van een ontgifting kan op veel verschillende manieren. Zo kan men een sapkuur volgen, vasten, detox diëten, warmtebehandelingen of met behulp van supplementen. Er zijn talloze manieren om te detoxen.

Ontgiften van de lever

Zoals besproken speelt de lever een belangrijke rol bij het ontgiften van het lichaam. Dit heeft ermee te maken dat de lever ervoor zorgt dat de gifstoffen zich aan gal binden. Op het moment dat dit gebeurt is, worden deze via de natuurlijke weg uitgescheiden. De gezondheid van de lever is dus zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam zo goed mogelijk gereinigd wordt.

Is ontgiften nodig?

In principe is het lichaam zelf in staat om de meeste afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Toch zijn er verschillende stoffen in de voeding die geconsumeerd worden, waar het lichaam meer moeite mee heeft om deze uit te scheiden. Voorbeelden hiervan zijn toxische stoffen die verwerkt zijn in onze hedendaagse voeding.

Het volledig vermijden van de innamen van deze stoffen is bijna onmogelijk. Toch kan het helpen om de organen, in het bijzonder de lever, soms te ondersteunen door het ontgifting proces te bevorderen. Zo voorkomt men dat deze organen overbelast raken.

Wanneer ontgiften?

In sommige gevallen kan een ondersteuning, door het lichaam te ontgiften, bijdragen aan de gezondheid:

 • Bij geregelde alcohol consumptie. In dit geval kan de lever overbelast raken.
 • Bij overmatige vetinname. Dit komt vaak voor door een langere periode ongezonde voeding te consumeren.
 • Tijdens een overschot van toxische stoffen. Dit kan voorkomen bij een langdurige innamen van voeding met deze stoffen (bewerkte vissoorten).
 • Na het gebruik van medicatie. Op dit moment kan de lever ondersteunt worden door het ontgiften te stimuleren.
 • Tijdens het afvallen (gewichtsverlies). Door op dat moment het lichaam te ontgiften worden de stoffen die het verliezen van gewicht remmen verwijderd.

After Alcohol (Detox)

 • Ondersteunt de lever
 • Na alcohol consumptie
 • Na ongezonde voeding
 • 100% natuurlijk
 • Zwitserse kwaliteit
 • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Ontgiften lichaam’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.