Paracetamol en alcohol

alcohol en paracetamol

Paracetamol en alcohol gecombineerd wekt vele vragen op. Is het wel veilig om alcohol en paracetamol te combineren? Welke doseringen zijn geadviseerd? En wat zijn de bijwerkingen? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord die bij deze onderwerpen horen.

In dit artikel

Paracetamol en alcohol

Het innemen van een paracetamol tijdens het drinken van een glas wijn of bier, of juist vlak voor het slapen om een kater te voorkomen. Er zijn een aantal vragen die beantwoord worden bij dit onderwerp:

 

Is het veilig?

Bij normaal alcohol gebruik is het veilig om dit te combineren met paracetamol. Echter is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn. Bij overmatig alcohol gebruik in combinatie met een hoge dosering van de pijnstiller, kan de paracetamol ernstige leverschade veroorzaken.

 

Welke dosering?

In princiepen is een dosering aanbevolen zoals deze vermeld staat in de bijsluiter van de paracetamol. Het is echter wel geadviseerd om zo min mogelijk van de pijnstiller in te nemen, om zo de kans op leverschade te beperken.

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Zoals besproken heeft de paracetamol in combinatie met alcohol niet direct bijwerkingen. Bij overmatig gebruik kan dit wel leverschade veroorzaken.

 

Wordt je sneller dronken?

Nee. Het is niet zo dat bij innamen van een paracetamol men daadwerkelijk sneller dronken wordt. Dit is een veelgehoorde fabel. De werking van een paracetamol heeft namelijk geen directe invloed op het sneller dronken worden. Het kan wel voorkomen dat de alcohol een snellere verdovende werking met zich mee brengt.

Natuurlijk alternatief: After Alcohol (Detox)

  • Ondersteunt de lever
  • Na alcohol consumptie
  • Na ongezonde voeding
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Paracetamol en alcohol’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.