Skip to content

Paracetamol en alcohol

Paracetamol en alcohol wordt door veel mensen gecombineerd. Dit terwijl zij niet op de hoogte zijn van eventuele gevolgen. Is het namelijk wel veilig om alcohol en paracetamol te combineren? Welke doseringen zijn geadviseerd? En wat zijn de eventuele bijwerkingen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Paracetamol en alcohol

Het innemen van een paracetamol in combinatie met het drinken van alcohol kan verschillende vragen opwekken. Want wat gebeurt er als je een paracetamol neemt en alcohol drinkt? Er zijn een aantal veel gestelde vragen die beantwoord worden met betrekking tot alcohol en paracetamol. 

Is het veilig om alcohol en paracetamol te combineren?

Bij normaal alcoholgebruik is het veilig om dit te combineren met paracetamol. Echter is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn. Bij overmatig alcohol gebruik in combinatie met een hoge dosering van de pijnstiller, kan de paracetamol ernstige leverschade veroorzaken.

Welke dosering paracetamol moet ik aanhouden?

In princiepen is het de dosering zoals deze aanbevolen staat in de bijsluiter van de paracetamol. Het is echter wel geadviseerd om zo min mogelijk van de pijnstiller in te nemen om de kans op leverschade te beperken. 

Wat zijn de bijwerkingen?

Zoals besproken heeft de paracetamol in combinatie met alcohol niet direct bijwerkingen. Bij overmatig gebruik kan dit wel leverschade veroorzaken. 

Word je sneller dronken van alcohol met een paracetamol?

Nee. Het is niet zo dat bij innamen van een paracetamol men daadwerkelijk sneller dronken wordt. Dit is een veelgehoorde fabel. De werking van een paracetamol heeft namelijk geen directe invloed op het sneller dronken worden. Het kan wel voorkomen dat alcohol een snellere verdovende werking met zich meebrengt. 

Shop gerelateerd aan paracetamol en alcohol

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Paracetamol en Alcohol’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.