Pijnlijke gewrichten tijdens de herfst. Van de Nederlandse bevolking heeft ruim 1,5 miljoen van de Nederlanders last van Artrose, volgens onderzoek van de Volksgezondheid. Dat betekent dat bijna 10% van de Nederlanders last heeft van pijnlijke gewrichten. Deze pijn wordt tijdens een weeromslag van warm naar koud, en van droog naar nat, alsmaar erger. In deze blog leest u over de oorzaken en wat u er tegen kunt doen.

 

Oorzaken van pijnlijke gewrichten

Het hebben van pijnlijke gewrichten kan veel verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen de gewrichten overbelast zijn door bijvoorbeeld het beoefenen van een fanatieke sport. Hierbij kan ook een blessure ontstaan dat pijnlijke gewrichten veroorzaakt.

Toch zijn de twee meest voorkomende oorzaken van de pijn:

  • Het hebben van slijtage aan het kraakbeen en de gewrichten. Deze oorzaak wordt ook wel beschreven als Artrose.
  • Het hebben van ontstekingen in de gewrichten, door bijvoorbeeld acute reuma, artritis of jicht.

 

Herfst en pijnlijke gewrichten

Men die last heeft van gewrichtsklachten kunnen er vaak over mee praten, namelijk de invloed van seizoensverandering op de gewrichten. Deze verandering is het grootst van de zomerperiode naar de herfstperiode toe. Er zijn vele onderzoeken gedaan naar deze oorzaak en de meest onderbouwde is een Engelse studie genaamd Cloudy with a Chance of Pain.

Dit onderzoek geeft aan dat de (pijnlijke)klachten die heviger worden tijdens de herfst alles te maken hebben met de hoge luchtvochtigheid, veel wind en een lagere luchtdruk. Deze weer aspecten komen dan ook het meeste voor gedurende de maanden september, oktober en november.

pijnlijke gewrichten herfst

 

Pijn verminderen

De beste oplossing tegen pijnlijke gewrichten tijdens de herfst is om te vertoeven in een warm klimaat. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Toch zijn er verschillende oplossingen die u tijdens de herfst periode kunt toepassen:

  • Houd uw gewrichten en spieren goed warm. De warmte die in de spieren trekt, helpt de pijn te verlichten. Daarnaast zorgt het voor een betere afweer tegen wind en luchtvochtigheid.
  • Probeer zwellingen te voorkomen. Wanneer u last heeft van een zwelling in uw gewrichten kan de weersverandering dit verbergen. Door de zwelling met drukverband of een kous te onderdrukken kan de pijn worden vermindert.

Bekijk Glucosamine en Groenlipmossel Forte van Vaud hier. 

 

Video: Pijnlijke gewrichten tijdens de herfst

In deze video wordt kort uitgelegd hoe het gezondheidseffect precies werkt.

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp ‘Pijnlijke gewrichten tijdens de herfst’? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.