Plantago Ovata

Plantago Ovata staat bekend staat om het effect op de stoelgang en ontlasting. Door deze eigenschap wordt de vezel veelal verwerkt in producten voor de stoelgang en darmflora. Het draagt namelijk bij aan een natuurlijk en soepel verloop van de stoelgang en aan de functie van de darmen*. In dit artikel wordt uitgelegd wat Plantago Ovata precies is en hoe het bijdraagt aan stoelgang en ontlasting.

Wat is Planatgo Ovata?

Plantago Ovata, ook wel bekend als psylliumzaad of psylliumvezel, is een kruidachtige plant met een medicinale werking die voornamelijk voorkomt in India. Deze vezel heeft de eigenschap om vijf keer haar eigen gewicht op te nemen in de vorm van water. Dit is een unieke eigenschap die vooral bij de stoelgang erg van pas kan komen. Dit is ook de reden waarom Plantago Ovata gebruikt wordt voor de ontlasting en de darmtransit. Door deze eigenschap wordt het ingrediënten gebruikt in de verwerking van medicijnen en supplementen.

plantago ovata

Voor de stoelgang en ontlasting

De vezel heeft de eigenschap om de stoelgang en de darmen te ondersteunen*. Dit heeft te maken met de slijmstoffen die de vezel bevat. Zoals eerder genoemd, neemt deze namelijk meerdere keren het eigen lichaamsgewicht op in vocht. Het water wordt op dat moment een slijmachtige structuur in de darmen. Hierdoor wordt de ontlasting iets wat zachter en neemt in hoeveelheid toe. Hierdoor mengt de vezel zich met de ontlasting in de darmen waardoor deze wat zachter wordt en een slijmerige structuur krijgt. Het gevolg hiervan is dat er een matig laxerend effect ontstaat, waardoor de ontlasting gemakkelijker het lichaam verlaat*. Dit effect bevordert de stoelgang, waardoor de darmtransit wordt vergemakkelijkt *.

Supplement met Plantago Ovata

Zoals eerder besproken worden er verschillende supplementen ontwikkeld met een toevoeging van het ingrediënten voor de stoelgang en ontlasting. Zo ook het supplement Plantago Ovata van Vaud. Dit product bevat 1200 mg Plantago Ovata per dagdosering, waardoor de darmen en stoelgang op de juiste wijze ondersteund worden.

Het grootste voordeel van dit supplementen in tegenstelling tot andere aanbieders, is dat er géén gebruikt wordt gemaakt van toevoegingen van andere ingrediënten. Dit kan namelijk een negatieve invloed hebben op de effecten van het product. Daarnaast is Plantago Ovata van Vaud volgens Europese wetgeving en toezicht ontwikkeld, om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen.

plantago ovata supplement

Bekijk Plantago Ovata

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

 

Disclaimer:

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *