Stoelgang bevorderen

De stoelgang bevorderen kan voor vele een belangrijke ondersteuning zijn voor de spijsvertering. Maar hoe kan je de stoelgang positief beïnvloeden? En wat zijn hiervoor de meest effectieve manieren? Wat is het beste natuurlijke laxeermiddel? Wat werkt laxerend en snel? Hoe kan je poepen stimuleren? En wat voor eten werkt laxerend? In dit artikel worden verschillende tips gegeven over hoe de stoelgang bevordert kan worden.

Stoelgang bevorderen

De stoelgang bevorderen kan essentieel zijn voor diegene die last hebben van darm klachten of obstipatie. Deze klachten en symptomen kunnen van grote invloed zijn op de dagelijkse bezigheden en worden als vervelend ervaren. De meest effectieve manieren om de stoelgang te bevorderen worden besproken.

 

Beweging

Als eerste is het belangrijk om voldoende te bewegen om de stoelgang te bevorderen. Dit heeft te maken met de werking van de darmen. Bij een hoge beweging frequentie worden de darmen meer gestimuleerd om voedsel te verwerken, wat een positieve invloed heeft op het verloop van de spijsvertering. Er wordt daarom geadviseerd om minimaal 45 minuten per dag aan lichaamsbeweging te doen.

 

Eet vezels

Daarnaast is het geadviseerd om voldoende vezelrijke voeding te consumeren. Vezels hebben de eigenschap om vocht vast te houden in de ontlasting wat de stoelgang bevordert. Dit heeft zowel een positieve werking op diarree als bij obstipatie.

 

Drink voldoende water

Ook is het drinken van voldoende water essentieel om de stoelgang te bevorderen. Het water zorgt er namelijk voor dat de ontlasting een goede structuur krijgt en gemakkelijk het lichaam kan verlaten. Het is hierbij belangrijk om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

 

Direct gaan bij aandrang

Daarnaast is het regelmatig bezoeken van het toilet erg belangrijk. Zo is het noodzakelijk om bij aandrang direct naar het toilet te gaan, omdat de ontlasting anders uitdroogt wat een negatieve invloed heeft op de stoelgang.

 

Lauw water drinken

Ook het drinken van een glas lauw water in de ochtend kan helpen bij de stoelgang. Het lauwe water op een lege maag kan ervoor zorgen dat de stoelgang op een positieve manier beïnvloed wordt.

 

Zure melkproducten consumeren

Daarnaast helpt het om melkzuurbacteriën binnen te krijgen. Dit zijn levende bacteriën die voor komen in zure melkproducten, zoals: kwark, yoghurt en karnemelk. Deze bacteriën hebben een licht laxerende werking.

 

Supplementen gebruiken

Tot slot kunnen supplementen een positieve bijdrage leveren aan het bevorderen van de stoelgang. Zo heeft het supplement Plantago Ovata een ondersteunende werking op de stoelgang en vergemakkelijkt het de stoelgang.

Shop gerelateerd aan stoelgang bevorderen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Stoelgang bevorderen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *