Plantago ovata (psylliumvezel) is een vezel speciaal voor de stoelgang. Deze vezel wordt veelal verwerkt in supplementen en staat hier dan ook om bekend. De vezel draagt namelijk bij aan een natuurlijk en soepel verloop van de stoelgang en aan de functie van de darmen*.

 

Wat doet het precies?

Plantago ovata is een vezel die ook wel psyllium word genoemd. Deze vezel is afkomstig van een medicinale plant die veelal voorkomt in India. Deze vezel heeft de eigenschap om vijf keer haar eigen gewicht in de vorm van water op te nemen. Dit is een unieke eigenschap die vooral bij de stoelgang erg van pas kan komen. Dit is ook de reden waarom Plantago ovata gebruikt wordt voor de ontlasting en de darmtransit.

 

Plantago ovata voor de stoelgang

De vezel Plantago ovata heeft de eigenschap om de stoelgang en hiermee de darmen te ondersteunen*. Dit heeft te maken met de slijmstoffen die de vezel bevat. Zoals eerder genoemd, neemt deze namelijk meerdere keren het eigen lichaamsgewicht op in vocht. Hierdoor mengt de vezel zich met de ontlasting in de darmen waardoor deze wat zachter wordt en een slijmerige structuur krijgt. Dit effect bevordert de stoelgang, waardoor de darmtransit wordt vergemakkelijkt *.

 

Plantago Ovata stoelgang-2

Bekijk het supplement van Vaud hier.

 

Supplement Plantago Ovata van Vaud

Het supplement Plantago Ovata van Vaud is speciaal ontwikkeld voor de stoelgang. Met een dosering van 1200 mg van de vezel ondersteunt het de stoelgang en hiermee de darmen*. Het is een van de populairste producten in het assortiment van Vaud. Daarnaast is het product geschikt voor vegetariërs en veganisten waardoor het door vele gebruikt kan worden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over Plantago Ovata voor de stoelgang? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

 

 

Disclaimer:

* Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *