Skip to content

Pre Workout

Pre Workout is een bekend supplement onder sporters. Maar wat is het precies? Wat zijn de voordelen ervan? Kent het nadelen of bijwerkingen? En wat is een mogelijk alternatief? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die met het supplement samenhangen.

Pre Workout, wat is het precies?

Pre Workout is een supplement dat door sporters wordt gebruikt om extra energie te krijgen tijdens het sporten. Dit kan de prestaties tijdens het sporten optimaliseren en verbeteren. Het supplement wordt meestal gebruikt in de vorm van poeder. Een kleine dosis kan worden opgelost in water en vervolgens worden gedronken. De ingrediënten en voedingsstoffen die worden gebruikt bij de ontwikkeling van het product verschillen van merk tot merk. Niettemin zijn de ingrediënten die doorgaans worden gebruikt; cafeïne, vitamine B, beta alanine, l-citrulline, BCAA, koolhydraten, creatine, l-glutamine en vaatverwijders.

 

Voordelen Pre Workout

Het gebruik maken van een Pre Workout supplement kent verschillende voordelen voor sporters:

  • Het krijgen van een energieboost
  • Verbetering van prestaties en kracht
  • Uitstellen van vermoeidheid
  • Beter uithoudingsvermogen

 

Nadelen Pre Workout

Naast de verschillende voordelen kent het supplement ook nadelen en mogelijke bijwerkingen:

  • Verhoging hartslag en bloeddruk
  • Last van hartkloppingen
  • Last van hoofdpijn
  • Gevoel van misselijkheid
  • Energie dip na de training

Wanneer Pre Workout gebruiken?

Een Pre Workout supplement wordt vooral gebruikt tijdens krachttraining bijvoorbeeld bijgewichtheffen of het vergroten van het uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij cardio-oefeningen, ook weer omdat het het uithoudingsvermogen beïnvloedt. Zoals de naam al zegt, wordt het supplement vóór de training ingenomen. Hier wordt geadviseerd het 30 tot 45 minuten voor de training in te nemen voor een maximaal effect.

Pre Workout alternatief

Omdat het supplement zowel voor- als nadelen heeft, is het niet voor iedereen te gebruiken en/of gewenst. Toch kunnen de gewenste effecten van een Pre Workout ook ervaren worden via een alternatief supplement. Het supplement Workout Boost biedt hiervoor de mogelijkheid. Het product heeft effect op de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen, alleen maakt het geen gebruik van onnodige vulstoffen. Dit garandeert de zuiverheid van het product en verkleint de kans op negatieve aspecten en bijwerkingen.

Shop gerelateerd aan pre workout

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Pre workout? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.