Skip to content

Probiotica bijwerkingen

Probiotica bijwerkingen kunnen voorkomen bij het gebruik van probioticum producten. Het is daarom belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Heeft probiotica bijwerkingen? Hoe lang mag je probiotica gebruiken? Kan probiotica gevaarlijk zijn? Wat is het beste tijdstip om probiotica in te nemen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Probiotica – wat zijn het?

Probiotica zijn levende bacteriën die kunnen bijdragen aan de gezondheid van de darmen, deze worden geconsumeerd door voeding, supplementen of overige producten. Probiotica kunnen ervoor zorgen dat de darmflora, die bestaat uit miljarden bacteriën en schimmels, weer in balans raakt. Een disbalans kan bijvoorbeeld ontstaan door het gebruik van antibiotica, stress of ziekte. Ondanks dat de bijwerkingen van probiotica producten minimaal zijn, is het belangrijk om hier vóór gebruik van op de hoogte te zijn.

Probiotica bijwerkingen

Heeft probiotica bijwerkingen? Naast dat probiotica vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, kan het soms bepaalde (tijdelijke) bijwerkingen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen en het juiste gebruik van het product. De meest voorkomende bijwerkingen van probiotica zijn;

  • Diarree
  • Buikpijn
  • Een opgeblazen gevoel
  • Winderigheid

Dit heeft te maken met de toevoeging van bacteriën in de darmen, waar het lichaam een periode aan moet wennen. Vaak zijn deze bijwerkingen minder hevig dan de oorspronkelijke klachten. De manier om de bijwerkingen van probiotica te voorkomen, is door de innamen van de probiotica langzaam op te bouwen.

Kan probiotica gevaarlijk zijn?

Wanneer iemand last heeft gehad van een aandoening, ziekte of operatie aan de darmen, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met het gebruik van probiotica. Door dergelijke aandoeningen kan het darmstelsel zijn aangetast en kunnen de darmen heviger reageren bij het gebruik van probiotica.

Shop gerelateerd aan probiotica

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Probiotica bijwerkingen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.